fbpx
Renovatie2021-06-08T07:23:25+00:00

RENOVATIE

EEN WERELD ZONDER AFVAL & UITVAL

RENOVATIE

EEN WERELD ZONDER AFVAL & UITVAL

CIRCULAIR RENOVEREN MET HET LUIJTGAARDEN INRUILCONCEPT

Met ons unieke inruilconcept voor dakpannen nemen wij gebruikte dakpannen in. Deze vertegenwoordigen een restwaarde. Voor het verwijderen van de dakpannen hebben wij speciale inruilrekken ontwikkeld, waarmee de dakpannen eenvoudig en zonder schade ingezameld kunnen worden. De gebruikte dakpannen brengen wij naar onze bedrijfslocatie, waar collega’s, vaak enthousiaste SROI-medewerkers, deze controleren.

Wij classificeren de gebruikte dakpannen op basis van de Ladder van Lansink met als doel een herbestemming voor elk product te vinden. Bij de eerste stap kijken wij of de dakpannen opnieuw (met 10 jaar garantie) ingezet kunnen worden. Is dit niet mogelijk dan zorgen wij dat de dakpannen een nieuwe toepassing krijgen. Bij het inruilconcept zijn een tweetal opties mogelijk. De eerste optie is om de gebruikte dakpannen die van het dak komen na het uitsorteren aan te vullen en te herleggen op de desbetreffende daken. De tweede optie is het inruilen van de gebruikte dakpannen voor nieuwe.

Meer weten? Ontdek alle voordelen in onze inruilfolder!

DOWNLOAD ONZE INRUILFOLDER EN ONTDEK DE VOORDELEN VAN INRUILEN

  JA, ik geef toestemming om mijn gegevens te verzamelen.

  Dit formulier vraagt u om uw naam, email adres & telefoonnummer zodat wij contact met u op kunnen nemen. Uw gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.

  NIEUWE
  DAKPANNEN

  U bent opzoek naar nieuwe dakpannen? Bij Luijtgaarden kunnen wij ieder model dakpan van diverse fabrikanten leveren. Naast een ruime voorraad op onze vestigingen, kunnen wij iedere soort dakpan leveren incl. 30 jaar fabrieksgarantie.

  BEKIJK HET ASSORTIMENT

  GEBRUIKTE DAKPANNEN

  Op ons terrein liggen pakweg vier miljoen gebruikte dakpannen. Gesorteerd op merk, kleur, maat en natuurlijk schadevrij verpakt op pallets. Origineel of een goed inpasbaar model. Zo slaagt u bij Luijtgaarden altijd als het gaat om tweedehands dakpannen.

  BEKIJK HET ASSORTIMENT

  De dakpannen gaan gewoonlijk de puinbreker in en belanden onder een snelweg. Nu krijgen ze een tweede leven. Deze circulaire aanpak past mij wel.

  Dennis van der AA, AA-dak BV

  Geen afval, minder logistieke bewegingen, minder overlast voor de buurt. Wij zijn net als de coöperatie en de bewoners zeer tevreden over het inruilconcept van Luijtgaarden en als het aan ons ligt doen we dit vaker zo.

  Karsten Konrad, Konrad Roof Technology

  Voor een renovatieproject van 289 woningen in Middelburg hebben wij gebruik gemaakt van het inruilconcept van Luijtgaarden. Het is natuurlijk ontzettend jammer wanneer dakpannen die nog jaren mee kunnen gaan, als puin verwerkt worden. Met dit concept zorgen wij er samen voor dat circa 70% van dakpannen opnieuw gebruikt worden. En dat hier vraag naar is, is wel duidelijk; ruim 75% van deze tweedehands voorraad is alweer door verkocht. Vanuit duurzaam oogpunt is dit super.

  De samenwerking verliep daarnaast erg prettig, onze uitvoerder had wekelijks contact over de voortgang en planning voor afname. Voor de mannen op de bouwplaats kostte het inruilconcept iets meer tijd en er was meer ruimte nodig voor de opslag, maar dit weegt absoluut niet op tegen de financiële en duurzame voordelen. Ik raad het inruilconcept zeker aan.

  Klaas Zwerus, Bouwgroep Schrijver
  © Luijtgaarden

  STANDDAARBUITEN

  Luijtgaarden Handelsonderneming B.V.
  Kreekdijk 9
  4758 TL Standdaarbuiten
  Tel.: + 31 (0)165 – 312489
  info@luijtgaarden.nl

  OPENINGSTIJDEN
  © Luijtgaarden

  Luijtgaarden Handelsonderneming B.V.
  Kreekdijk 9
  4758 TL Standdaarbuiten
  Tel.: + 31 (0)165 – 312489
  Fax.: + 31 (0)165 – 318136
  info@luijtgaarden.nl