Renovatie-139-woningen-Leiden-1.jpg

RENOVATIE 139 WONINGEN - LEIDEN

Partner: HILLEN & ROOSEN + HEMUBO + DE SLEUTELS
Locatie: LEIDEN

In opdracht van Hillen & Roosen dragen wij bij aan een schitterend renovatieproject in Leiden. Daarvoor zijn wij verantwoordelijk voor het uitsorteren van ruim 161.000 bestaande Tuile du Nord dakpannen, de opslag hiervan en het aanvullen van ruim 134.000 identieke Tuile du Nord dakpannen die ter vervanging van oude betondakpannen zullen fungeren.

Renovatie-139-woningen-Leiden-4.jpg

CIRCULAIRE DAKRENOVATIE DOOR BESTAANDE DAKPANNEN TE HERLEGGEN

Voor het renovatieproject ‘Centrale Blokken’ in Leiden dragen we in samenwerking met Hillen & Roosen zorg voor de circulaire verwerking van de dakpannen. Na een uitgebreid voortraject zijn we begin 2020 voor woningbouwvereniging De Sleutels van start gegaan met het inzamelen van gebruikte dakpannen in onze inruilrekken. Een groot deel van de dakpannen konden we herleggen en aanvullend hebben we voor de vervanging van de betondakpannen extra dakpannen geleverd.

 

Dit project in cijfers

Gebruikte Tuile du Nord rood schuin.png

Voor dit project hebben we ruim 161.000 dakpannen uitgesorteerd, waarvan we maar liefst 78,3% van de dakpannen hebben hergebruikt. Kortom, er zijn ruim 126.000 dakpannen teruggekeerd naar Leiden waar ze opnieuw als dakpan zullen fungeren. De dakpannen die niet voldeden aan de strenge criteria, krijgen een andere hoogwaardige bestemming.

> 161.000

Dakpannen uitgesorteerd

78,3%

van de Dakpannen herlegd

134.000

Extra dakpannen geleverd

BETONDAKEN VERVANGEN VOOR GEBRUIKTE KERAMISCHE DAKPANNEN

Naast het uitsorteren, opslaan, aanvullen en uitleveren van de bestaande Tuile du Nord dakpannen, zijn we tevens verantwoordelijk voor het leveren van ruim 134.000 Tuile du Nord dakpannen ter vervanging van de bestaande betondakpannen. Hierdoor hebben de woningen dezelfde uitstraling behouden én is er een significante bijdrage geleverd aan de vermindering van de milieukosten en CO2-uitstoot.

DAKENPLAN ALS UITGANGSBASIS VOOR DE TE LEVEREN DAKPANNEN

Eén van de grootste uitdagingen binnen dergelijke projecten is het aantal verschillende fabrikanten die je tegenkomt tijdens het sorteren van de dakpannen. Zo hebben we bij dit te maken met dakpannen van maar liefst 12 verschillende fabrikanten uit het verleden. Sommige dakpannen hebben stormschade en oorlog doorstaan, maar door de jaren heen zijn er ook veel beschadigde dakpannen vervangen. Dankzij onze kennis en ervaring hebben we een geschikte selectie kunnen maken waar de dakdekker mee aan de slag kan!

HET LUIJTGAARDEN CIRCULAIR RENOVEREN CERTIFICAAT

Wanneer het restaureren van een pannendak op duurzame wijze wordt gedaan, komt het betreffende project in aanmerking voor certificering. Dit certificaat is binnen het project door iedere ketenpartner aan te vragen en dient als bewijsstuk voor het circulair renoveren van een pannendak. Er zijn verschillende certificaten voor de verschillende manieren van werken met een significante besparing van milieukosten en een reductie van CO2 als belangrijkste vereisten. Afhankelijk van de werkwijze, kunnen wij voor projecten verschillende duurzaamheidscertificaten uitgeven.

Vraag de folder aan

Benieuwd naar de mogelijkheden omtrent het circulair aanleggen of renoveren van een dak? Vraag dan onze folder aan. Daarin lees je alles over onze circulaire visie en hoe we volgens de laatste circulaire maatstaven werken. Vul je gegevens in en ontvang de folder direct in je mail.

*
*
*
*
*
*

We helpen je graag verder

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Klaar om aan de slag te gaan met jouw project? Of kan je nog wel wat advies gebruiken? Onze medewerkers staan voor je klaar en helpen je graag. Zo adviseren we over gebruikte dakpannen of nieuwe dakpannen, bieden we projectondersteuning en denken we met je mee omtrent nieuwe innovaties en het herbestemmen van materialen. Neem eenvoudig contact met ons op en wie weet drinken we binnenkort samen een kop koffie op onze locatie in de gemeente Moerdijk.

Neem contact op
DJI_0141.jpg