ONTWIKKELING EN INNOVATIE BINNEN LUIJTGAARDEN

Vizier op de toekomst, scherp zijn en blijven, kennis vergroten, kansen zien en benutten, Luijtgaarden maakt er dagelijks een sport van. Dakpannen horen op het dak, maar het kan zijn dat de bij ons ingeruilde dakpannen niet door onze keuring komen en dus niet meer geschikt zijn voor op het dak. Hiervoor creëren wij, samen met onze partners in verschillende branches, innovatieve en duurzame toepassingen en herbestemmingen. Hier werken we continu aan, zodat we blijven ontwikkelen en innoveren. Welke dakpan dan ook: wij weten er raad mee!

Innovatie-1-woning-Hoeven-1.JPG

ECO CASSETTES VAN LUIJTGAARDEN

Schanskorf_2.jpg

Een mooi voorbeeld van een nieuwe toepassing is de verwerking in schanskorven. Schanskorven worden onder andere ingezet als erfafscheiding, geluidsschermen en als bankjes in parken en wijken. Dakpannen vormen hiervoor een uitstekend onderdeel. Een andere toepassing is oeverbescherming. Dakpannen zijn door hun vorm namelijk uitermate geschikt als waterkering.

Ook werken wij samen met partijen die dakpannen als nieuwe grondstof inzetten. Van keramische dakpannen wordt bijvoorbeeld gravel voor tennisbanen gemaakt. Het voordeel is dat het schoon keramiek betreft zonder restmaterialen, zoals cement. Betonnen dakpannen worden onder andere ingezet als secundaire grondstof in de betonproductenindustrie, bijvoorbeeld voor de productie van stoepranden en tegels. 
 

INNOVATIEVE EN CIRCULAIRE PROJECTEN WAAR WE TROTS OP ZIJN

Benieuwd naar de projecten waar wij onze partners bij hebben geholpen? Neem een kijkje bij onderstaande projecten of bekijk alle projecten op onze projectpagina.

Bekijk alle projecten
Nieuwbouw-10-woningen-Helvoirt-3.JPG
Volledig circular project
Circulair

VAN DER HEIJDEN BOUW

NIEUWBOUW 17 WONINGEN - HELVOIRT

In opdracht van Van der Heijden hebben wij een bijdrage mogen leveren aan het mooie initiatief van 17 nieuwbouwwoningen die volledig circulair gebouwd worden. Op dit project zijn circa 18.000 stuks gebruikte en kwalitatief gekeurde OVH blauw gesmoorde dakpannen verwerkt.

Bekijk project

Duurzame nieuwbouwwoningen voor deze nieuwe wijk

Renovatie-66-woningen-Numansdorp-2.jpg

RIEN WEIJERS DAKWERKEN

RENOVATIE 66 WONINGEN - NUMANSDORP

In opdracht van Rien Weijers Dakwerken hebben wij voor 66 woningen in Numansdorp nieuwe dakpannen geleverd. Er is gekozen voor een keramische dakpan, namelijk de Modula natuurrood+ van Wienerberger. De keuze voor dit model heeft ervoor gezorgd dat de daken weer een mooie, tijdloze uitstraling hebben gekregen mét 30 jaar garantie van de fabrikant. Naast het leveren van de nieuwe dakpannen zijn er ook dakpannen ingeruild waar mogelijk.

Bekijk project

Renoveren met een circulair tintje

Renovatie-36-woningen-Haps-3_low.jpg
Volledig circular project
Circulair

HEZEMANS DAKWERKEN

RENOVATIE 36 WONINGEN - HAPS

In opdracht van Hezemans Dakwerken hebben wij een bijdrage mogen leveren aan het circulair renoveren van 36 woningen in Haps. Ruim 15.000 OVH dakpannen zijn door ons uitgesorteerd op basis van diverse kwaliteitsnormen. De goedgekeurde bestaande dakpannen zijn teruggeleverd en daarnaast zijn er ruim 9.000 identieke gebruikte OVH dakpannen aangevuld voor de vervanging van de daken met betonnen dakpannen. Ook zijn er voor alle woningen duurzame isolatieplaten geleverd van fabrikant Isovlas. Zo is er niet alleen circulair gedacht bij enkel de dakpannen.

Bekijk project

Een volledig duurzame renovatie van deze woningen

Renovatie-139-woningen-Leiden-1.jpg
Volledig circular project
Circulair

HILLEN & ROOSEN

RENOVATIE 139 WONINGEN - LEIDEN

In opdracht van Hillen & Roosen dragen wij bij aan een schitterend renovatieproject in Leiden. Daarvoor zijn wij verantwoordelijk voor het uitsorteren van ruim 85.000 bestaande Tuile du Nord dakpannen, de opslag hiervan en het aanvullen van ruim 134.000 identieke Tuile du Nord dakpannen die ter vervanging van oude betondakpannen zullen fungeren.

Bekijk project

Hoe de Centrale Blokken in Leiden hun originele dakpannen behielden

HET LUIJTGAARDEN CIRCULAIR RENOVEREN CERTIFICAAT

Wanneer het renoveren van een pannendak op duurzame wijze wordt gedaan, komt het betreffende project in aanmerking voor certificering. Dit certificaat is binnen het project door iedere ketenpartner aan te vragen en dient als bewijsstuk voor het circulair renoveren van een pannendak. Er zijn verschillende certificaten voor de verschillende manieren van werken met een significante besparing van milieukosten en een reductie van CO2 als belangrijkste vereisten. Afhankelijk van de werkwijze, kunnen wij voor projecten verschillende duurzaamheidscertificaten uitgeven.

Innovatie-1-woning-Hoeven-1.JPG

Wij plaatsen ook schanskorven voor particulieren, zoals te zien op deze prachtige tuinafscheiding.

Een prachtige tuinafscheiding

Ook mogelijk voor particulieren

Schanskorfbank_1.JPG

Er zijn allerlei manieren waarop schanskorven kunnen worden toegepast. Deze banken gevuld met dakpannen kunnen het hele jaar door buiten blijven staan!

Schanskorfbanken

Voor particulieren & zakelijke klanten

Vraag de folder aan

Benieuwd naar de mogelijkheden omtrent het circulair aanleggen of renoveren van een dak? Vraag dan onze folder aan. Daarin lees je alles over onze circulaire visie en hoe we volgens de laatste circulaire maatstaven werken. Vul je gegevens in en ontvang de folder direct in je mail.

*
*
*
*
*

We helpen je graag verder

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Klaar om aan de slag te gaan met jouw project? Of kan je nog wel wat advies gebruiken? Onze medewerkers staan voor je klaar en helpen je graag. Zo adviseren we over gebruikte dakpannen of nieuwe dakpannen, bieden we projectondersteuning en denken we met je mee omtrent nieuwe innovaties en het herbestemmen van materialen. Neem eenvoudig contact met ons op en wie weet drinken we binnenkort samen een kop koffie op onze locatie in de gemeente Moerdijk. 

NEEM CONTACT OP
DJI_0141.jpg