Dakpannen herleggen

Bij Luijtgaarden krijgen we regelmatig het verzoek om gebruikte dakpannen te herleggen. Dankzij ons unieke inruilconcept is dat een uitstekende keuze. Gebruikte dakpannen worden ingenomen en grondig gecontroleerd. Uit ervaring weten we dat gemiddeld 60% van de gebruikte dakpannen opnieuw kan worden ingezet. Voor de overige 40% werken we samen met partners om deze zo hoogwaardig mogelijk in te zetten. Afval bestaat in ons opzicht namelijk niet!

VRAAG FOLDER AAN
_MG_9573_30_.jpg

Dakpannen herleggen

Oude Holle machinaal schuin.png

ONS INRUILCONCEPT VOOR HET HERLEGGEN VAN DAKPANNEN

Kies je voor het herleggen van gebruikte dakpannen? Dan voeren wij eerst een dakinspectie uit om de juiste ondersteuning en producten te vinden voor jouw project. Wij nemen alle gebruikte dakpannen van het renovatie- of sloopproject in. Hiervoor werken we met speciaal ontwikkelde inruilrekken, waarmee dakpannen eenvoudig en zonder schade kunnen worden ingezameld. De gebruikte dakpannen brengen wij naar onze bedrijfslocatie, waar deze worden gecontroleerd op verschillende kwaliteitseisen. Het deel dat niet bruikbaar is, vullen wij aan uit onze eigen, ruime voorraad gebruikte dakpannen. Wij zorgen voor esthetische daken door de dakpannen te mixen en er een mooi geheel van te maken. Zo ben je verzekerd van kwaliteit en optimaal resultaat, inclusief 10 jaar garantie bij het herleggen van het gehele dak. 

10

Jaar garantie

certificaat

circulair renoveren

110

Jaar ervaring

PROJECTEN WAAR WE TROTS OP ZIJN

Benieuwd naar de projecten waar wij onze partners al bij hebben geholpen? Neem een kijkje bij onderstaande projecten of klik door om alle projecten te bekijken.

Bekijk alle projecten
Project_Renovatie_10_woningen_Amsterdam_5
Volledig circular project
Circulair

PATINA DAKDENKERS

RENOVATIE 10 WONINGEN - AMSTERDAM

In samenwerking met Patina Dakdenkers is er in Amsterdam gewerkt aan de renovatie van 10 woningen van Woningcorporatie Eigen Haard. Circulariteit wordt steeds belangrijker en daarom is ook hier gekozen voor een circulaire aanpak in samenwerking met verduurzamingspartners Tsavo en QBuild. De huidige dakpannen zijn door ons uitsorteercentrum kwalitatief gekeurd en herlegd op dit project.

Bekijk project

Circulair met de hoofdletter C

Renovatie-36-woningen-Haps-3_low.jpg
Volledig circular project
Circulair

HEZEMANS DAKWERKEN

RENOVATIE 36 WONINGEN - HAPS

In opdracht van Hezemans Dakwerken hebben wij een bijdrage mogen leveren aan het circulair renoveren van 36 woningen in Haps. Ruim 15.000 OVH dakpannen zijn door ons uitgesorteerd op basis van diverse kwaliteitsnormen. De goedgekeurde dakpannen zijn vervolgens terug het dak op gegaan. Daarnaast zijn ter vervanging van betonnen dakpannen ook nog ruim 9.000 gebruikte OVH dakpannen geleverd. Ook zijn er voor alle woningen duurzame isolatieplaten geleverd van fabrikant Isovlas.

Bekijk project

Een volledig duurzame renovatie van deze woningen

Restauratie_1kerk_Hoogmade_1.jpg

DEN HOED AANNEMERS

RESTAURATIE KERK - HOOGMADE

Deze kerk in het dorp Hoogmade wordt gerestaureerd na een grote brand waarbij het dak en de torenspits veel schade opliepen. In samenwerking met Den Hoed Aannemers zijn hier Groot Romaanse dakpannen verzorgd in verschillende kleuren om de oorspronkelijke stijl van het dak te behouden.

Bekijk project

De terugkeer van een herkenningspunt

Renovatie-139-woningen-Leiden-1.jpg
Volledig circular project
Circulair

HILLEN & ROOSEN

RENOVATIE 139 WONINGEN - LEIDEN

In opdracht van Hillen & Roosen dragen wij bij aan een schitterend renovatieproject in Leiden. Daarvoor zijn wij verantwoordelijk voor het uitsorteren van ruim 161.000 bestaande Tuile du Nord dakpannen, de opslag hiervan en het aanvullen van ruim 134.000 identieke Tuile du Nord dakpannen die ter vervanging van oude betondakpannen zullen fungeren.

Bekijk project

Hoe de Centrale Blokken in Leiden hun originele dakpannen behielden

PROJECTONDERSTEUNING BIJ HET HERLEGGEN VAN DAKEN

Renovatie-, restauratie- en nieuwbouwprojecten hebben vaak specifieke ondersteuning nodig. Zeker als het gaat om daken waarbij we dakpannen herleggen. Luijtgaarden is de expert op het gebied van het hellend pannendak en denkt gedurende het hele proces graag met je mee. Van het adviseren van de juiste oplossing en producten tijdens de intake tot de eindcontrole voor oplevering en alles daartussenin. Zo plannen en coördineren we indien gewenst de (deel)leveringen, communiceren we met de betreffende projectleider en begeleiden we overleggen met de aannemer of dakdekker. Per project bepalen we de gewenste aanpak, want alleen zo komen we samen tot het gewenste eindresultaat!

_MG_9477.jpg

Jouw renovatie projecten op de meest circulaire manier

Luijtgaarden is dé circulaire speler in de hellende dakenbranche en we hebben hiervoor ons unieke inruilconcept ontwikkeld. Dit kan op verschillende manieren uitgevoerd worden, onder andere door dakpannen te herleggen of in te ruilen. Daarnaast zijn nieuwe dakpannen ook beschikbaar bij ons.

Dakpannen herleggen

De meest circulaire optie is om de gebruikte dakpannen van een renovatie- of sloopproject te herleggen. Na het uitsorteren van de gebruikte dakpannen, wordt het restant aangevuld met identieke dakpannen.

Inruilen + gebruikte dakpannen

Het inruilen van dakpannen zonder deze te herleggen is ook mogelijk. De meest circulaire manier is om dan te renoveren met gebruikte dakpannen uit onze voorraad.

Gebruikte dakpannen

Er zijn projecten waarbij er niets ingeruild wordt, maar waar wel de wens is om circulair te werken. Dit kan door gebruikte dakpannen te gebruiken. Zo krijgen deze dakpannen een tweede leven op het dak.

Inruilen + nieuwe dakpannen

Een andere optie is om de gebruikte dakpannen van een renovatie- of sloopproject in te ruilen voor nieuwe dakpannen. Zo kunnen de ingeruilde dakpannen nogmaals gebruikt worden op het dak of een herbestemming krijgen.

Nieuwe dakpannen

Ook voor nieuwe dakpannen kun je bij Luijtgaarden terecht. Wij kunnen alle modellen en kleuren dakpannen van diverse fabrikanten leveren.

Vraag de folder aan

 

Benieuwd naar de mogelijkheden omtrent het circulair restaureren van een dak? Vraag dan onze folder aan. Daarin lees je alles over onze circulaire visie en hoe we volgens de laatste circulaire maatstaven werken. Vul je gegevens in en ontvang de folder direct in je mail.

 

*
*
*
*
*
*

We helpen je graag verder

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Klaar om aan de slag te gaan met jouw project? Of kan je nog wel wat advies gebruiken? Onze medewerkers staan voor je klaar en helpen je graag. Zo adviseren we over gebruikte dakpannen of nieuwe dakpannen, bieden we projectondersteuning en denken we met je mee omtrent nieuwe innovaties en het herbestemmen van materialen. Neem eenvoudig contact met ons op en wie weet drinken we binnenkort samen een kop koffie op onze locatie in de gemeente Moerdijk. 

Neem contact op
DJI_0141.jpg