Renovatie-36-woningen-Haps-3_low.jpg

RENOVATIE 36 WONINGEN - HAPS

Partner: Hezemans dakwerken + elk® + Mooiland + Isovlas
Locatie: HAPS

In opdracht van Hezemans Dakwerken hebben wij een bijdrage mogen leveren aan het circulair renoveren van 36 woningen in Haps. Ruim 15.000 OVH dakpannen zijn door ons uitgesorteerd op basis van diverse kwaliteitsnormen. De goedgekeurde dakpannen zijn vervolgens terug het dak op gegaan. Daarnaast zijn ter vervanging van betonnen dakpannen ook nog ruim 9.000 gebruikte OVH dakpannen geleverd. Ook zijn er voor alle woningen duurzame isolatieplaten geleverd van fabrikant Isovlas.

Renovatie-36-woningen-Haps-5.JPG

CIRCULAIRE DAKRENOVATIE DOOR BESTAANDE DAKPANNEN TE HERLEGGEN

 

Voor het circulaire renovatieproject in Haps zijn er, in samenwerking met Hezemans Dakwerken & elk®, gebruikte dakpannen gesorteerd, teruggeleverd én gebruikte dakpannen aangevuld. Eind september 2022 zijn we met dit project gestart en begin april 2023 werd het project afgerond en werden de objecten opgeleverd aan woningcorporatie Mooiland.

 

Dit project in cijfers

Dakpan-zwart.png

Voor het project in Haps zijn er 15.600 dakpannen uitgesorteerd, waarvan er 14.234 goedgekeurd zijn en zijn teruggeleverd om te herleggen. Daarnaast zijn er 9.440 gebruikte dakpannen geleverd om het woonblok met het herleggen compleet te maken én ter vervanging van het woonblok waar betonnen dakpannen op lagen. De CO2-uitstoot is tot het minimum gereduceerd doordat er geen nieuwe dakpannen zijn geproduceerd én de dakpannen die niet door de sortering heen zijn gekomen toch een tweede leven krijgen via een andere toepassing.

9.000

Extra dakpannen geleverd

ruim 15.000

Dakpannen uitgesorteerd

CO2-uitstoot

gereduceerd

DAKENPLAN ALS UITGANGSBASIS VOOR DE TE LEVEREN DAKPANNEN

Via een dakenplan wordt er bepaald op welke daken welke fabrikanten OVH dakpannen worden geplaatst. Verschillende fabrikanten kunnen namelijk niet zomaar op elkaar aansluiten. We hebben een compleet dakenplan aangeleverd, zodat de uitvoerder precies weet welke pallets met dakpannen op welke daken gelegd moeten worden.

BETONDAKEN VERVANGEN VOOR GEBRUIKTE KERAMISCHE DAKPANNEN

Naast het uitsorteren, herleggen en aanvullen van gebruikte dakpannen, zijn er ook op de woonblokken waar betonnen dakpannen lagen, gebruikte keramische dakpannen aangeleverd. Er is bewust gekozen om ook hier gebruikte keramische dakpannen te gebruiken in plaats van nieuwe keramische dakpannen, om zo de CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden.

Renovatie-36-woningen-Haps-2-ilse.jpg

“Als je te maken krijgt met tweedehands pannen, dan kom je al snel bij Luijtgaarden uit. Zeker op een groot niveau zijn er maar weinig specialisten die daarin mee kunnen. Dus Luijtgaarden is nummer één wat betreft tweedehands pannen.”

Piet Hezemans

Hezemans Dakwerken

Renovatie-36-woningen-Haps-5.JPG

“De voordelen van het circulaire concept zijn de beschikbaarheid op dit moment, de prijsvastheid en ook een stukje maatschappelijke betrokkenheid. Wij zijn als Elk echt bewust bezig met iedere dag de duurzaamheid hoger op de ladder te zetten.”

Harm Rombouts

Elk Groep

UITGEREIKTE CERTIFICATEN BIJ DIT PROJECT

Wanneer het renoveren van een pannendak op duurzame wijze wordt gedaan, komt het betreffende project in aanmerking voor certificering. Dit certificaat is binnen het project door iedere ketenpartner aan te vragen en dient als bewijsstuk voor het circulair renoveren van een pannendak. Er zijn verschillende certificaten voor de verschillende manieren van werken met een significante besparing van milieukosten en een reductie van CO2 als belangrijkste vereisten. Afhankelijk van de werkwijze, kunnen wij voor projecten verschillende duurzaamheidscertificaten uitgeven.

Vraag de folder aan

Benieuwd naar de mogelijkheden omtrent het circulair aanleggen of renoveren van een dak? Vraag dan onze folder aan. Daarin lees je alles over onze circulaire visie en hoe we volgens de laatste circulaire maatstaven werken. Vul je gegevens in en ontvang de folder direct in je mail.

*
*
*
*
*
*

We helpen je graag verder

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Klaar om aan de slag te gaan met jouw project? Of kan je nog wel wat advies gebruiken? Onze medewerkers staan voor je klaar en helpen je graag. Zo adviseren we over gebruikte dakpannen of nieuwe dakpannen, bieden we projectondersteuning en denken we met je mee omtrent nieuwe innovaties en het herbestemmen van materialen. Neem eenvoudig contact met ons op en wie weet drinken we binnenkort samen een kop koffie op onze locatie in de gemeente Moerdijk.

Neem contact op
DJI_0141.jpg