Project_Renovatie_10_woningen_Amsterdam_5

RENOVATIE 10 WONINGEN - AMSTERDAM

Partner: PATINA DAKDENKERS + WONINGCORPORATIE EIGEN HAARD + TSAVO + QBUILD
Locatie: AMSTERDAM

In samenwerking met Patina Dakdenkers is er in Amsterdam gewerkt aan de renovatie van 10 woningen van Woningcorporatie Eigen Haard. Circulariteit wordt steeds belangrijker en daarom is ook hier gekozen voor een circulaire aanpak in samenwerking met verduurzamingspartners Tsavo en QBuild. De huidige dakpannen zijn door ons uitsorteercentrum kwalitatief gekeurd en herlegd op dit project.

Dit project in cijfers

Gebruikte VH rood schuin.png

CIRCULARITEIT PRE IN DIT PROJECT

Bij de start van dit project in Amsterdam Slotermeer is de wens uitgesproken het volledige dak circulair te renoveren. Hierbij dient de gehele opbouw van het dak, inclusief isolatie en dakpannen, hoog te scoren op het gebied van circulariteit. Door te kiezen voor het herlegconcept van Luijtgaarden heeft Eigen Haard voor de meest circulaire optie gekozen. De bestaande dakpannen zijn in ons uitsorteercentrum op zes verschillende eisen gekeurd waarna de dakpannen weer op pallets retour konden naar het project. Hier zijn dakpannen die door de keuring zijn gekomen samen met de uit voorraad geleverde aansluitende dakpannen herlegd.

Het project betreft circa 9.000 dakpannen die uitgesorteerd zijn in ons uitsorteercentrum. Hiervan zijn ongeveer 6.000 dakpannen hergebruikt op het dak. De overige 3.000 stuks zijn door ons aangevuld met identieke gebruikte dakpannen van dezelfde maatvoering en fabrikant. Dit heeft ervoor gezorgd dat het dak haar esthetische waarde heeft behouden.

+/- 6.000

dakpannen herlegd

Circulair

volledig project

3.000

Dakpannen extra geleverd

HERLEGGEN ZONDER AFVAL EN UITVAL

Het project is ontworpen zonder afval én uitval. Dit hebben wij kunnen bewerkstelligen dankzij ons herlegconcept. De goedgekeurde dakpannen zijn opnieuw toegepast in het project. De dakpannen die niet door de keuring zijn gekomen, zijn circulair hergebruikt in een andere toepassing. Zo worden de gebroken dakpannen bijvoorbeeld toegepast in schanskorven of verwerkt worden tot gravel voor de tennisbanen.

 

Project_Renovatie_10_woningen_Amsterdam_4
Project_Renovatie_10_woningen_Amsterdam_5

“Goede afstemming vooraf is belangrijk voor een soepele uitvoering. Zo kost het iets meer tijd om de pannen zorgvuldig van het dak te halen. Dit is een nieuwe stap richting duurzaamheid en als Qbuild zijn we blij dat we daarin kunnen bijdragen.”

Malu van der Schaaf

Qbuild

Project_Renovatie_10_woningen_Amsterdam_4

“Wij zijn ontzettend blij met de mooie samenwerking die is ontstaan tussen Luijtgaarden, Patina en Eigen Haard op dit project. Daar zijn circulaire dakpannen toegepast en heeft daardoor ook een mooi CO2-reductiecertificaat opgeleverd."

Jan Hanouwer

Eigen Haard

HET LUIJTGAARDEN CIRCULAIR RENOVEREN CERTIFICAAT

Wanneer het renoveren van een pannendak op duurzame wijze wordt gedaan, komt het betreffende project in aanmerking voor certificering. Dit certificaat is binnen het project door iedere ketenpartner aan te vragen en dient als bewijsstuk voor het circulair renoveren van een pannendak. Er zijn verschillende certificaten voor de verschillende manieren van werken met een significante besparing van milieukosten en een reductie van CO2 als belangrijkste vereisten. Afhankelijk van de werkwijze, kunnen wij voor projecten verschillende duurzaamheidscertificaten uitgeven.

Vraag de folder aan

Benieuwd naar de mogelijkheden omtrent het circulair aanleggen of renoveren van een dak? Vraag dan onze folder aan. Daarin lees je alles over onze circulaire visie en hoe we volgens de laatste circulaire maatstaven werken. Vul je gegevens in en ontvang de folder direct in je mail.

*
*
*
*
*
*

We helpen je graag verder

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Klaar om aan de slag te gaan met jouw project? Of kan je nog wel wat advies gebruiken? Onze medewerkers staan voor je klaar en helpen je graag. Zo adviseren we over gebruikte dakpannen of nieuwe dakpannen, bieden we projectondersteuning en denken we met je mee omtrent nieuwe innovaties en het herbestemmen van materialen. Neem eenvoudig contact met ons op en wie weet drinken we binnenkort samen een kop koffie op onze locatie in de gemeente Moerdijk.

Neem contact op
DJI_0141.jpg