LUIJTGAARDEN ONDERSTEUNT BIJ RESTAURATIES VAN DAKEN

Het restaureren, herbestemmen en onderhouden van daken van monumentale panden vraagt om vakmanschap en kennis van de materialen waarmee gewerkt wordt. Het vinden van de juiste maat van de originele dakpannen is bovendien een tijdrovend proces. Daarom ondersteunen we regelmatig gemeenten, particulieren, architecten, adviesbureaus, monumentenwachten en andere bemiddelende partijen ter voorbereiding van de werkzaamheden. Dankzij onze jarenlange ervaring, expertise en markt- en productkennis kunnen wij je correct informeren over onder andere de beschikbaarheid van het originele dakpanmodel, eventuele toepasbare alternatieven, technische gegevens, geschikte toebehoren, regels en wetgeving. Dit alles zorgt voor een solide basis voor een soepel verloop van een project!

Renovatie-139-woningen-Leiden-4.jpg

Hedendaagse specialisme in historische dakmaterialen

Tijdens restauratie van daken biedt Luijtgaarden ondersteuning en advies. Zo helpen we bij het maken van een solide dakplan, brengen we advies uit over de toe te passen materialen en verwerkingsmethoden en leveren deze ook. Hulp nodig bij het maken van de logistieke planning? Onze specialisten staan voor je klaar. Tijdens het uitvoeren van de restauratie van daken ondersteunen we tijdens de inspectie ter plaatse en begeleiden we het overleg met de uitvoerende aannemer of dakdekker. Pas wanneer de eindcontrole is gedaan en het gewenste resultaat is behaald, zijn wij tevreden!

Niet alleen bij (middel)grote projecten is er behoefte aan ondersteuning en advies. Ook bij het plegen van onderhoud is het belangrijk om rekening te houden met de historische waarde en de originele staat van het monumentale dak en de dakpannen. Kleinschalige aanpassingen uitgevoerd met het juiste materiaal zorgen voor het optimale resultaat van het pand.

PROJECTEN WAAR WE TROTS OP ZIJN

Benieuwd naar de projecten waar wij onze partners al bij hebben geholpen? Neem een kijkje bij onderstaande projecten of klik door om alle projecten te bekijken.

Bekijk alle projecten
Nieuwbouw-10-woningen-Helvoirt-3.JPG
Volledig circular project
Circulair

VAN DER HEIJDEN BOUW

NIEUWBOUW 17 WONINGEN - HELVOIRT

In opdracht van Van der Heijden hebben wij een bijdrage mogen leveren aan het mooie initiatief van 17 nieuwbouwwoningen die volledig circulair gebouwd worden. Op dit project zijn circa 18.000 stuks gebruikte en kwalitatief gekeurde OVH blauw gesmoorde dakpannen verwerkt.

Bekijk project

Duurzame nieuwbouwwoningen voor deze nieuwe wijk

Renovatie-66-woningen-Numansdorp-2.jpg

RIEN WEIJERS DAKWERKEN

RENOVATIE 66 WONINGEN - NUMANSDORP

In opdracht van Rien Weijers Dakwerken hebben wij voor 66 woningen in Numansdorp nieuwe dakpannen geleverd. Er is gekozen voor een keramische dakpan, namelijk de Modula natuurrood+ van Wienerberger. De keuze voor dit model heeft ervoor gezorgd dat de daken weer een mooie, tijdloze uitstraling hebben gekregen mét 30 jaar garantie van de fabrikant. Naast het leveren van de nieuwe dakpannen zijn er ook dakpannen ingeruild waar mogelijk.

Bekijk project

Renoveren met een circulair tintje

Renovatie-36-woningen-Haps-3_low.jpg
Volledig circular project
Circulair

HEZEMANS DAKWERKEN

RENOVATIE 36 WONINGEN - HAPS

In opdracht van Hezemans Dakwerken hebben wij een bijdrage mogen leveren aan het circulair renoveren van 36 woningen in Haps. Ruim 15.000 OVH dakpannen zijn door ons uitgesorteerd op basis van diverse kwaliteitsnormen. De goedgekeurde bestaande dakpannen zijn teruggeleverd en daarnaast zijn er ruim 9.000 identieke gebruikte OVH dakpannen aangevuld voor de vervanging van de daken met betonnen dakpannen. Ook zijn er voor alle woningen duurzame isolatieplaten geleverd van fabrikant Isovlas. Zo is er niet alleen circulair gedacht bij enkel de dakpannen.

Bekijk project

Een volledig duurzame renovatie van deze woningen

Renovatie-139-woningen-Leiden-1.jpg
Volledig circular project
Circulair

HILLEN & ROOSEN

RENOVATIE 139 WONINGEN - LEIDEN

In opdracht van Hillen & Roosen dragen wij bij aan een schitterend renovatieproject in Leiden. Daarvoor zijn wij verantwoordelijk voor het uitsorteren van ruim 85.000 bestaande Tuile du Nord dakpannen, de opslag hiervan en het aanvullen van ruim 134.000 identieke Tuile du Nord dakpannen die ter vervanging van oude betondakpannen zullen fungeren.

Bekijk project

Hoe de Centrale Blokken in Leiden hun originele dakpannen behielden

HET LUIJTGAARDEN CIRCULAIR RENOVEREN CERTIFICAAT

Wanneer het restaureren van een pannendak op duurzame wijze wordt gedaan, komt het betreffende project in aanmerking voor certificering. Dit certificaat is binnen het project door iedere ketenpartner aan te vragen en dient als bewijsstuk voor het circulair renoveren van een pannendak. Er zijn verschillende certificaten voor de verschillende manieren van werken met een significante besparing van milieukosten en een reductie van CO2 als belangrijkste vereisten. Afhankelijk van de werkwijze, kunnen wij voor projecten verschillende duurzaamheidscertificaten uitgeven.

Vraag de folder aan

Benieuwd naar de mogelijkheden omtrent het circulair restaureren van een dak? Vraag dan onze folder aan. Daarin lees je alles over onze circulaire visie en hoe we volgens de laatste circulaire maatstaven werken. Vul je gegevens in en ontvang de folder direct in je mail.

*
*
*
*
*

We helpen je graag verder

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Klaar om aan de slag te gaan met jouw project? Of kan je nog wel wat advies gebruiken? Onze medewerkers staan voor je klaar en helpen je graag. Zo adviseren we over gebruikte dakpannen of nieuwe dakpannen, bieden we projectondersteuning en denken we met je mee omtrent nieuwe innovaties en het herbestemmen van materialen. Neem eenvoudig contact met ons op en wie weet drinken we binnenkort samen een kop koffie op onze locatie in de gemeente Moerdijk. 

NEEM CONTACT OP
DJI_0141.jpg