LUIJTGAARDEN ONDERSTEUNT BIJ RESTAURATIES VAN DAKEN

Het restaureren, herbestemmen en onderhouden van daken van monumentale panden vraagt om vakmanschap en kennis van de materialen waarmee gewerkt wordt. Het vinden van de juiste maat van de originele dakpannen is bovendien een tijdrovend proces. Daarom ondersteunen we regelmatig gemeenten, particulieren, architecten, adviesbureaus, monumentenwachten en andere bemiddelende partijen ter voorbereiding van de werkzaamheden.

Dankzij onze jarenlange ervaring, expertise en markt- en productkennis kunnen wij je correct informeren over onder andere de beschikbaarheid van het originele dakpanmodel, eventuele toepasbare alternatieven, technische gegevens, geschikte toebehoren, regels en wetgeving. Dit alles zorgt voor een solide basis voor een soepel verloop van een project!

Renovatie-139-woningen-Leiden-4.jpg

Hedendaagse specialisme in historische dakmaterialen

Gebruikt Oude Holle Machinaal schuin

Tijdens restauratie van daken biedt Luijtgaarden ondersteuning en advies. Zo helpen we bij het maken van een solide dakplan, brengen we advies uit over de toe te passen materialen en verwerkingsmethoden en leveren deze ook. Hulp nodig bij het maken van de logistieke planning? Onze specialisten staan voor je klaar. Tijdens het uitvoeren van de restauratie van daken ondersteunen we tijdens de inspectie ter plaatse en begeleiden we het overleg met de uitvoerende aannemer of dakdekker. Pas wanneer de eindcontrole is gedaan en het gewenste resultaat is behaald, zijn wij tevreden!

Niet alleen bij (middel)grote projecten is er behoefte aan ondersteuning en advies. Ook bij het plegen van onderhoud is het belangrijk om rekening te houden met de historische waarde en de originele staat van het monumentale dak en de dakpannen. Kleinschalige aanpassingen uitgevoerd met het juiste materiaal zorgen voor het optimale resultaat van het pand.

Restauratie

Ondersteuning, advies en juiste materialen voor elk project

Reproductie

Elk model dakpan in iedere kleur exact op maat nagemaakt

Duurzaam

Behoud van historische stijl voor nu en de toekomst

REPRODUCTIE VOOR BEHOUD VAN UNIEKE DAKEN

Ondanks onze uitgebreide en gevarieerde voorraad kan het voorkomen dat de dakpan die u zoekt niet beschikbaar is. Ook dan bieden wij een passende oplossing. In zo’n geval kunnen wij de benodigde dakpan, ornament of ander hulpstuk laten reproduceren in elke gewenste kleur en vorm. Dit is een ambachtelijk proces met een optimaal resultaat. Op basis van detailtekeningen of de originele dakpan wordt met de hand een ontwerp voor een mal gemaakt. Vervolgens maakt hij een aantal proeven met elk een unieke uitstraling en kleurstelling. Na uw goedkeuring gaat het productieproces pas echt van start. 

MEER DAN DAKPANNEN VOOR MONUMENTEN 

Bij het restaureren van een historisch dak komt meer kijken dan alleen het vinden van de geschikte dakpan. Het welslagen van een project staat of valt met de manier waarop de pan wordt aangebracht, de kwaliteit van het onderdak en de toegepaste  verwerkingsmaterialen. Beter in één keer goed, dan straks voor verrassingen te komen staan. Wij leveren daarom  verwerkingsmaterialen en allerhande daktoebehoren voor een duurzaam én fraai resultaat. Met onze UV-bestendige dakfolie,
verankeringsmateriaal voorzien van certificaten, schelpkalkmortels en nog veel meer, dragen wij bij aan een optimaal resultaat.

PROJECTEN WAAR WE TROTS OP ZIJN

Benieuwd naar de projecten waar wij onze partners al bij hebben geholpen? Neem een kijkje bij onderstaande projecten of klik door om alle projecten te bekijken.

Bekijk alle projecten
Restauratie_1kerk_Hoogmade_1.jpg

DEN HOED AANNEMERS

RESTAURATIE KERK - HOOGMADE

Deze kerk in het dorp Hoogmade wordt gerestaureerd na een grote brand waarbij het dak en de torenspits veel schade opliepen. In samenwerking met Den Hoed Aannemers zijn hier Groot Romaanse dakpannen verzorgd in verschillende kleuren om de oorspronkelijke stijl van het dak te behouden.

Bekijk project

De terugkeer van een herkenningspunt

Renovatie-139-woningen-Leiden-1.jpg
Volledig circular project
Circulair

HILLEN & ROOSEN

RENOVATIE 139 WONINGEN - LEIDEN

In opdracht van Hillen & Roosen dragen wij bij aan een schitterend renovatieproject in Leiden. Daarvoor zijn wij verantwoordelijk voor het uitsorteren van ruim 161.000 bestaande Tuile du Nord dakpannen, de opslag hiervan en het aanvullen van ruim 134.000 identieke Tuile du Nord dakpannen die ter vervanging van oude betondakpannen zullen fungeren.

Bekijk project

Hoe de Centrale Blokken in Leiden hun originele dakpannen behielden

HET LUIJTGAARDEN CIRCULAIR RENOVEREN CERTIFICAAT

Wanneer het restaureren van een pannendak op duurzame wijze wordt gedaan, komt het betreffende project in aanmerking voor certificering. Dit certificaat is binnen het project door iedere ketenpartner aan te vragen en dient als bewijsstuk voor het circulair renoveren van een pannendak. Er zijn verschillende certificaten voor de verschillende manieren van werken met een significante besparing van milieukosten en een reductie van CO2 als belangrijkste vereisten. Afhankelijk van de werkwijze, kunnen wij voor projecten verschillende duurzaamheidscertificaten uitgeven.

Vraag de folder aan

Benieuwd naar de mogelijkheden omtrent het circulair restaureren van een dak? Vraag dan onze folder aan. Daarin lees je alles over onze circulaire visie en hoe we volgens de laatste circulaire maatstaven werken. Vul je gegevens in en ontvang de folder direct in je mail.

*
*
*
*
*
*

We helpen je graag verder

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Klaar om aan de slag te gaan met jouw project? Of kan je nog wel wat advies gebruiken? Onze medewerkers staan voor je klaar en helpen je graag. Zo adviseren we over gebruikte dakpannen of nieuwe dakpannen, bieden we projectondersteuning en denken we met je mee omtrent nieuwe innovaties en het herbestemmen van materialen. Neem eenvoudig contact met ons op en wie weet drinken we binnenkort samen een kop koffie op onze locatie in de gemeente Moerdijk. 

NEEM CONTACT OP
DJI_0141.jpg