DAKPANNEN INRUILEN VOOR GEBRUIKTE DAKPANNEN

Wil je dakpannen inruilen zonder deze te herleggen? Ook dat is mogelijk bij Luijtgaarden. De meest circulaire werkwijze is dan te renoveren, restaureren of bouwen met gebruikte dakpannen uit onze voorraad. Zo voorkomen we dat er goede dakpannen onnodig in de puincontainer eindigen.

VRAAG FOLDER AAN
_MG_9573_30_.jpg

INRUILEN VOOR GEBRUIKTE DAKPANNEN

Gebruikt Oude Holle Machinaal schuin

ONS INRUILCONCEPT EN GEBRUIKTE DAKPANNEN

Dankzij ons uniek inruilconcept voor dakpannen, krijgen gebruikte dakpannen een tweede leven! Wij nemen deze dakpannen, die een restwaarde vertegenwoordigen, in door middel van speciale inruilrekken. Zo kunnen gebruikte dakpannen eenvoudig en zonder schade worden ingezameld. De gebruikte dakpannen worden naar onze bedrijfslocatie in Standdaarbuiten gebracht, waar collega’s deze uitgebreid controleren op strenge criteria. Hierbij maken wij gebruik van de Ladder van Lansink, met als doel het vinden van een geschikte herbestemming voor ieder product. 

Luijtgaarden heeft de grootste voorraad gebruikte dakpannen van de Benelux. Deze voorraad bestaat onder andere uit Tuile du Nord dakpannen, Oude Holle machinaal, Oude Holle handvorm, kruispannen en OVH dakpannen. Deze soorten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren; van de standaard rode dakpan tot antraciete en blauw gesmoorde dakpannen. Natuurlijk ben je ook voor alle toebehoren voor een hellend dak bij Luijtgaarden aan het juiste adres. Denk bijvoorbeeld aan ondervorst, houtmateriaal, panhaken, ruiterdragers en isolatiefolie. Hierbij houden we ook altijd rekening met de draagconstructie en de aansluiting met de buren. 
 

10

Jaar garantie

certificaat

circulair renoveren

110

Jaar ervaring

ONDERSTEUNING BIJ PROJECTEN MET GEBRUIKTE DAKPANNEN

Renovatie-, restauratie- en nieuwbouwprojecten vragen vaak om specifieke ondersteuning; zeker als het gaat om het dekken van daken met gebruikte dakpannen. Daarom staan de specialisten van Luijtgaarden gedurende het hele proces voor je klaar. Wij hebben het hellend pannendak namelijk tot ons specialisme gemaakt! Van het adviseren van de juiste oplossing en producten tijdens de intake en het plannen en coördineren van (deel)leveringen tot de communicatie met de projectleider, aannemer of dakdekker en de eindcontrole voor oplevering. Samen bepalen we de gewenste aanpak en ondersteuning. Alleen zo komen we tot een fantastisch eindresultaat!

_MG_9477.jpg

Gebruikte dakpannen in ons assortiment

Op onze vestiging in Standdaarbuiten liggen pakweg twee miljoen gebruikte dakpannen. Gesorteerd op merk, kleur, maat en natuurlijk schadevrij verpakt op pallets. Origineel of een goed inpasbaar model. Bij het toepassen op een geheel dak, kunnen wij zelfs met 10 jaar garantie leveren. Zo slaag je bij Luijtgaarden altijd als het gaat om gebruikte of tweedehands dakpannen.

Gebruikte Tuile du Nord
Nu beschikbaar

Gebruikte Tuile du Nord

Gebruikte Opnieuw Verbeterde Holle
Nu beschikbaar

Gebruikte OVH

Gebruikte Vlakke Mulden
Nu beschikbaar

Gebruikte Vlakke Mulden

Gebruikte Oude Holle Handvorm
Nu beschikbaar

Gebruikte Oude Holle Handvorm

Gebruikt Oude Holle Machinaal natuurrood
Nu beschikbaar

Gebruikte Oude Holle Machinaal

Gebruikte Kruispan Bouletpan
Nu beschikbaar

Gebruikte Kruispan

Gebruikte Verbeterde Holle
Nu beschikbaar

Gebruikte VH

Gebruikte Tuile du Nord 3kops
Nu beschikbaar

Gebruikte Tuile du Nord 3-kops sluiting

Gebruikte Klein Romaans
Nu beschikbaar

Gebruikte Romaanse pan

Gebruikte Sneldek
Nu beschikbaar

Gebruikte Sneldek

Gebruikte Hamerpan Forestpan
Nu beschikbaar

Gebruikte Hamerpan of Forestpan

Gebruikte Holle Mulden
Nu beschikbaar

Gebruikte Holle Mulden

Gebruikte Neroma
Nu beschikbaar

Gebruikte Neroma

Gebruikte Oegstgeesterpan
Nu beschikbaar

Gebruikte Oegstgeesterpan

Gebruikte Vlaamse Pan
Nu beschikbaar

Gebruikte Vlaamsepan

Gebruikt Pottelberg Beaucour bruin engobe
Nu beschikbaar

Gebruikte Pottelberg Beaucour

Gebruikt Tegelpan donkerbruin verglaasd
Nu beschikbaar

Gebruikte Tegelpan

Gebruikt Flachdach blauw glanzend verglaasd
Nu beschikbaar

Gebruikte Koramic Narvik Flachdach

Gebruikt VH donker wijnrood glanzend verglaasd
Nu beschikbaar

Gebruikte KDN VH

Gebruikt Maaspan natuurrood
Nu beschikbaar

Gebruikte JD Maaspan

Gebruikt OVH zwart engobe
Nu beschikbaar

Gebruikte D. van Oordt OVH

Breakpoint

PROJECTEN WAAR WE TROTS OP ZIJN

Benieuwd naar de projecten waar wij onze partners al bij hebben geholpen? Neem een kijkje bij onderstaande projecten of klik door om alle projecten te bekijken.

Bekijk alle projecten
Project_Renovatie_10_woningen_Amsterdam_5
Volledig circular project
Circulair

PATINA DAKDENKERS

RENOVATIE 10 WONINGEN - AMSTERDAM

In samenwerking met Patina Dakdenkers is er in Amsterdam gewerkt aan de renovatie van 10 woningen van Woningcorporatie Eigen Haard. Circulariteit wordt steeds belangrijker en daarom is ook hier gekozen voor een circulaire aanpak in samenwerking met verduurzamingspartners Tsavo en QBuild. De huidige dakpannen zijn door ons uitsorteercentrum kwalitatief gekeurd en herlegd op dit project.

Bekijk project

Circulair met de hoofdletter C

Renovatie-36-woningen-Haps-3_low.jpg
Volledig circular project
Circulair

HEZEMANS DAKWERKEN

RENOVATIE 36 WONINGEN - HAPS

In opdracht van Hezemans Dakwerken hebben wij een bijdrage mogen leveren aan het circulair renoveren van 36 woningen in Haps. Ruim 15.000 OVH dakpannen zijn door ons uitgesorteerd op basis van diverse kwaliteitsnormen. De goedgekeurde dakpannen zijn vervolgens terug het dak op gegaan. Daarnaast zijn ter vervanging van betonnen dakpannen ook nog ruim 9.000 gebruikte OVH dakpannen geleverd. Ook zijn er voor alle woningen duurzame isolatieplaten geleverd van fabrikant Isovlas.

Bekijk project

Een volledig duurzame renovatie van deze woningen

Renovatie-66-woningen-Numansdorp-2.jpg

RIEN WEIJERS DAKWERKEN

RENOVATIE 66 WONINGEN - NUMANSDORP

In opdracht van Rien Weijers Dakwerken hebben wij voor 66 woningen in Numansdorp nieuwe dakpannen geleverd. Er is gekozen voor een keramische dakpan, namelijk de Modula natuurrood+ van Wienerberger. De keuze voor dit model heeft ervoor gezorgd dat de daken weer een mooie, tijdloze uitstraling hebben gekregen mét 30 jaar garantie van de fabrikant. Naast het leveren van de nieuwe dakpannen zijn er ook dakpannen ingeruild waar mogelijk.

Bekijk project

Renoveren met een circulair tintje

Renovatie-139-woningen-Leiden-1.jpg
Volledig circular project
Circulair

HILLEN & ROOSEN

RENOVATIE 139 WONINGEN - LEIDEN

In opdracht van Hillen & Roosen dragen wij bij aan een schitterend renovatieproject in Leiden. Daarvoor zijn wij verantwoordelijk voor het uitsorteren van ruim 161.000 bestaande Tuile du Nord dakpannen, de opslag hiervan en het aanvullen van ruim 134.000 identieke Tuile du Nord dakpannen die ter vervanging van oude betondakpannen zullen fungeren.

Bekijk project

Hoe de Centrale Blokken in Leiden hun originele dakpannen behielden

_MG_9570.jpg

“De dakpannen gaan gewoonlijk de puinbreker in en belanden onder een snelweg. Nu krijgen ze een tweede leven. Deze circulaire aanpak past mij wel.”

Dennis van der Aa

AA-Dak B.V.

Renovatie-36-woningen-Haps-5.JPG

"Voor de mannen op de bouwplaats kostte het inruilconcept iets meer tijd en er was meer ruimte nodig voor de opslag, maar dit weegt absoluut niet op tegen de financiële en duurzame voordelen. Ik raad het inruilconcept zeker aan."

Klaas Zwerus

Bouwgroep Schrijver

Jouw renovatie projecten op de meest circulaire manier

Luijtgaarden is dé circulaire speler in de hellende dakenbranche en we hebben hiervoor ons unieke inruilconcept ontwikkeld. Dit kan op verschillende manieren uitgevoerd worden, onder andere door dakpannen te herleggen of in te ruilen. Daarnaast zijn nieuwe dakpannen ook beschikbaar bij ons.

Dakpannen herleggen

De meest circulaire optie is om de gebruikte dakpannen van een renovatie- of sloopproject te herleggen. Na het uitsorteren van de gebruikte dakpannen, wordt het restant aangevuld met identieke dakpannen.

Inruilen + gebruikte dakpannen

Het inruilen van dakpannen zonder deze te herleggen is ook mogelijk. De meest circulaire manier is om dan te renoveren met gebruikte dakpannen uit onze voorraad.

Gebruikte dakpannen

Er zijn projecten waarbij er niets ingeruild wordt, maar waar wel de wens is om circulair te werken. Dit kan door gebruikte dakpannen te gebruiken. Zo krijgen deze dakpannen een tweede leven op het dak.

Inruilen + nieuwe dakpannen

Een andere optie is om de gebruikte dakpannen van een renovatie- of sloopproject in te ruilen voor nieuwe dakpannen. Zo kunnen de ingeruilde dakpannen nogmaals gebruikt worden op het dak of een herbestemming krijgen.

Nieuwe dakpannen

Ook voor nieuwe dakpannen kun je bij Luijtgaarden terecht. Wij kunnen alle modellen en kleuren dakpannen van diverse fabrikanten leveren.

VRAAG DE FOLDER AAN

 

Benieuwd naar de mogelijkheden omtrent het circulair restaureren van een dak? Vraag dan onze folder aan. Daarin lees je alles over onze circulaire visie en hoe we volgens de laatste circulaire maatstaven werken. Vul je gegevens in en ontvang de folder direct in je mail.

*
*
*
*
*
*

We helpen je graag verder

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Klaar om aan de slag te gaan met jouw project? Of kan je nog wel wat advies gebruiken? Onze medewerkers staan voor je klaar en helpen je graag. Zo adviseren we over gebruikte dakpannen of nieuwe dakpannen, bieden we projectondersteuning en denken we met je mee omtrent nieuwe innovaties en het herbestemmen van materialen. Neem eenvoudig contact met ons op en wie weet drinken we binnenkort samen een kop koffie op onze locatie in de gemeente Moerdijk. 

Neem contact op
DJI_0141.jpg