DAKPANNEN INRUILEN VOOR NIEUWE DAKPANNEN

Binnen het inruilconcept van Luijtgaarden is het mogelijk gebruikte dakpannen in te ruilen voor nieuwe dakpannen. Hiermee voorkomen we dat er dakpannen die nog goed gebruikt kunnen worden, verloren gaan. Soms is het door omstandigheden niet gewenst of mogelijk om gebruikte dakpannen op het dak te leggen. Dan is het inruilen van gebruikte dakpannen voor nieuwe dakpannen een goede, circulaire optie!

VRAAG FOLDER AAN
_MG_9573_30_.jpg

INRUILEN VOOR NIEUWE DAKPANNEN

OVH Klassiek blauw gesmoord schuin groot.png

ONS INRUILCONCEPT EN NIEUWE DAKPANNEN

Het unieke inruilconcept van Luijtgaarden biedt de mogelijkheid om gebruikte dakpannen in te leveren. Deze oude dakpannen vertegenwoordigen een restwaarde. Om de dakpannen eenvoudig en zonder schade in te zamelen, hebben we speciale inruilrekken ontwikkeld. De gebruikte dakpannen worden naar onze bedrijfslocatie in Standdaarbuiten gebracht, waar collega’s deze controleren op de verschillende kwaliteitseisen die gesteld zijn aan de oude dakpannen. Wij classificeren de gebruikte dakpannen op basis van de Ladder van Lansink met als doel het vinden van een geschikte herbestemming voor ieder product.

Wij hebben alles in huis voor een nieuw pannendak; van betonnen en keramische dakpannen, tot Tuile du Nord, Oude Holle, OVH, VH en betonnen sneldekpannen. Deze soorten zijn, naast de standaard rode dakpan, beschikbaar in diverse kleuren, waaronder antraciet en blauw gesmoord. Tot slot leveren we ook alle daktoebehoren voor het hellende dak, zoals ondervorst, houtmateriaal, panhaken, ruiterdragers en isolatiefolie. Hierbij wordt altijd rekening gehouden met bijvoorbeeld de draagconstructie en de aansluiting met de buren. 

30

Jaar garantie

certificaat

circulair renoveren

110

Jaar ervaring

Ondersteuning bij projecten met nieuwe dakpannen

Renovatie-, restauratie- en nieuwbouwprojecten hebben vaak specifieke ondersteuning nodig. Luijtgaarden is de expert op het gebied van het hellend pannendak. Daarom staan onze experts je graag bij gedurende het hele traject. Van advies over de juiste oplossing en producten tijdens de intake en het plannen en coördineren van (deel)leveringen tot het communiceren met de projectleider en het begeleiden en overleggen met de aannemer of dakdekker. Uiteraard staan we je ook bij tijdens de eindcontrole voor oplevering. Per project wordt in onderling overleg bepaald welke ondersteuning nodig is, met als doel het gewenste eindresultaat te realiseren.

_MG_9477.jpg

Nieuwe dakpannen in ons assortiment

Wij kunnen ieder model dakpan, in diverse kleuren, vaak direct uit voorraad leveren. Bij bestellingen voor het gehele dak, worden nieuwe dakpannen standaard met 30 jaar fabrieksgarantie geleverd.

TDN44 natuurrood.jpg
Ook als gebruikte dakpan

KORAMIC

Tuile du Nord 44

 • Klein | Tijdloos | Nostalgisch
Postel Orage natuurrood naturel.jpg

MONIER

Postel Orage

 • Meerdere kleuren beschikbaar
Dubbele Stormpan SP-10 natuurrood.jpg

NELSKAMP

Dubbele stormpan

 • Meerdere kleuren beschikbaar
OH451 natuurrood.jpg
Ook als gebruikte dakpan

KORAMIC

Oude Holle 451

 • Meerdere kleuren beschikbaar
OVH Vario natuurrood.jpg

KORAMIC

OVH Vario

 • Meerdere kleuren beschikbaar
OVH Klassiek rood.jpg
Ook als gebruikte dakpan

KORAMIC

OVH Klassiek

 • Meerdere kleuren beschikbaar
OVH 206 natuurrood naturel.jpg
Ook als gebruikte dakpan

MONIER

OVH 206

 • Meerdere kleuren beschikbaar
OVH H-15 natuurrood.jpg

NELSKAMP

OVH H-15

 • Meerdere kleuren beschikbaar
Monier-De-Nieuwe-Hollander-V-natuurrood-dakpan.jpg

Monier

De Nieuwe Hollander-V

 • Meerdere kleuren beschikbaar
Madura natuurrood.jpg

KORAMIC

Madura

 • Meerdere kleuren beschikbaar
Vlakke Mulden D-15-U natuurrood.jpg

NELSKAMP

Vlakke Muldenpan D-15-U

 • Meerdere kleuren beschikbaar
VHV Vario natuurrood.jpg

KORAMIC

VHV Vario

 • Meerdere kleuren beschikbaar
VHV Klassiek blauw gesmoord.jpg
Ook als gebruikte dakpan

KORAMIC

VHV Klassiek

 • Meerdere kleuren beschikbaar
VH-Variabel natuurrood naturel.jpg

MONIER

VH-Variabel

 • Meerdere kleuren beschikbaar
Monier-Sneldek-novo-rood-dakpanjpg.jpg
Ook als gebruikte dakpan

MONIER

Sneldek

 • Meerdere kleuren beschikbaar
s-pan_top-2000-s_oranjerood_01.jpg

NELSKAMP

S-pan

 • Meerdere kleuren beschikbaar
Breakpoint
NL_MKT_PHO_PSH_6000245_Grafirol-rood_NO_BG.png

DAKTOEBEHOREN

Daktoebehoren zijn minstens zo belangrijk als goede dakpannen. Daarom leveren wij alle soorten toebehoren voor het hellende dak, zoals dakisolatiemateriaal, ondervorsten, panlatten, etc. Hierbij houden we altijd rekening met onder andere de draagconstructie en bijvoorbeeld de aansluiting met het dak van de buren.

Bekijk assortiment

PROJECTEN WAAR WE TROTS OP ZIJN

Benieuwd naar de projecten waar wij onze partners al bij hebben geholpen? Neem een kijkje bij onderstaande projecten of klik door om alle projecten te bekijken.

Bekijk alle projecten
Renovatie-66-woningen-Numansdorp-2.jpg

RIEN WEIJERS DAKWERKEN

RENOVATIE 66 WONINGEN - NUMANSDORP

In opdracht van Rien Weijers Dakwerken hebben wij voor 66 woningen in Numansdorp nieuwe dakpannen geleverd. Er is gekozen voor een keramische dakpan, namelijk de Modula natuurrood+ van Wienerberger. De keuze voor dit model heeft ervoor gezorgd dat de daken weer een mooie, tijdloze uitstraling hebben gekregen mét 30 jaar garantie van de fabrikant. Naast het leveren van de nieuwe dakpannen zijn er ook dakpannen ingeruild waar mogelijk.

Bekijk project

Renoveren met een circulair tintje

Project_Renovatie_10_woningen_Amsterdam_5
Volledig circular project
Circulair

PATINA DAKDENKERS

RENOVATIE 10 WONINGEN - AMSTERDAM

In samenwerking met Patina Dakdenkers is er in Amsterdam gewerkt aan de renovatie van 10 woningen van Woningcorporatie Eigen Haard. Circulariteit wordt steeds belangrijker en daarom is ook hier gekozen voor een circulaire aanpak in samenwerking met verduurzamingspartners Tsavo en QBuild. De huidige dakpannen zijn door ons uitsorteercentrum kwalitatief gekeurd en herlegd op dit project.

Bekijk project

Circulair met de hoofdletter C

_MG_9570.jpg

“De dakpannen gaan gewoonlijk de puinbreker in en belanden onder een snelweg. Nu krijgen ze een tweede leven. Deze circulaire aanpak past mij wel.”

Dennis van der Aa

AA-Dak B.V.

_MG_9433.jpg

"Voor de mannen op de bouwplaats kostte het inruilconcept iets meer tijd en er was meer ruimte nodig voor de opslag, maar dit weegt absoluut niet op tegen de financiële en duurzame voordelen. Ik raad het inruilconcept zeker aan.”

Klaas Zwerus

Bouwgroep Schrijver

Jouw renovatie projecten op de meest circulaire manier

Luijtgaarden is dé circulaire speler in de hellende dakenbranche en we hebben hiervoor ons unieke inruilconcept ontwikkeld. Dit kan op verschillende manieren uitgevoerd worden, onder andere door dakpannen te herleggen of in te ruilen. Daarnaast zijn nieuwe dakpannen ook beschikbaar bij ons.

Dakpannen herleggen

De meest circulaire optie is om de gebruikte dakpannen van een renovatie- of sloopproject te herleggen. Na het uitsorteren van de gebruikte dakpannen, wordt het restant aangevuld met identieke dakpannen.

Inruilen + gebruikte dakpannen

Het inruilen van dakpannen zonder deze te herleggen is ook mogelijk. De meest circulaire manier is om dan te renoveren met gebruikte dakpannen uit onze voorraad.

Gebruikte dakpannen

Er zijn projecten waarbij er niets ingeruild wordt, maar waar wel de wens is om circulair te werken. Dit kan door gebruikte dakpannen te gebruiken. Zo krijgen deze dakpannen een tweede leven op het dak.

Inruilen + nieuwe dakpannen

Een andere optie is om de gebruikte dakpannen van een renovatie- of sloopproject in te ruilen voor nieuwe dakpannen. Zo kunnen de ingeruilde dakpannen nogmaals gebruikt worden op het dak of een herbestemming krijgen.

Nieuwe dakpannen

Ook voor nieuwe dakpannen kun je bij Luijtgaarden terecht. Wij kunnen alle modellen en kleuren dakpannen van diverse fabrikanten leveren.

Vraag de folder aan

 

Benieuwd naar de mogelijkheden omtrent het circulair restaureren van een dak? Vraag dan onze folder aan. Daarin lees je alles over onze circulaire visie en hoe we volgens de laatste circulaire maatstaven werken. Vul je gegevens in en ontvang de folder direct in je mail.

*
*
*
*
*
*

We helpen je graag verder

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Klaar om aan de slag te gaan met jouw project? Of kan je nog wel wat advies gebruiken? Onze medewerkers staan voor je klaar en helpen je graag. Zo adviseren we over gebruikte dakpannen of nieuwe dakpannen, bieden we projectondersteuning en denken we met je mee omtrent nieuwe innovaties en het herbestemmen van materialen. Neem eenvoudig contact met ons op en wie weet drinken we binnenkort samen een kop koffie op onze locatie in de gemeente Moerdijk. 

Neem contact op
DJI_0141.jpg