WIJ HELPEN BIJ JOUW NIEUWBOUW PROJECT

Om binnen nieuwbouwprojecten tot het beste resultaat te komen, denken onze specialisten actief met je mee en werken we met open vizier, intensief samen. We steken onze nek uit en helpen je daar waar je onze hulp het beste kan gebruiken. Wie met ons in zee gaat, kan op ons bouwen. Dat wederzijdse vertrouwen is voor ons een groot goed. 

Daarnaast heeft Luijtgaarden duurzaamheid hoog in het vaandel. Door duurzame materialen, zoals dakpannen, te gebruiken, kan de bouwwereld namelijk voldoen aan de gestelde eisen omtrent CO2-reductie. Bovendien draagt het toepassen van duurzame materialen bij aan een hogere score van de opdrachtgevers op de Building Circularity Index (BCI). 

Nieuwbouw-10-woningen-Helvoirt-4.JPG

WAT WIJ VOOR JOU KUNNEN BETEKENEN

Dakpan-zwart.png

Ook voor nieuwbouw kan Luijtgaarden de materialen voor het hellende dak verzorgen. Wij kunnen met deelleveringen en onze klantgerichte service meedenken met aannemers om de projecten zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wij leveren niet alleen nieuwe dakpannen, maar ook gebruikte dakpannen. Hierdoor kunnen wij ook voldoen aan de maatstaven die nu en in de toekomst gesteld worden aan nieuwbouwprojecten.

Dakpannen zijn een goed voorbeeld van duurzame materialen. Zo gaan keramische dakpannen bijvoorbeeld jarenlang mee! Helaas komen gebruikte dakpannen nog erg vaak in de puincontainer terecht. Zonde, want deze dakpannen kunnen vaak prima hergebruikt worden. Om te voorkomen dat materialen die nog goed hergebruikt kunnen worden naar de sloop gaan, kopen wij deze dakpannen op. 

Het opkopen van gebruikte dakpannen vindt plaats met behulp van inruilrekken. Hier worden de dakpannen in gestapeld, waarna wij deze beoordelen op kwaliteit, waterdichtheid en maatvoering. De dakpannen worden gesorteerd op soort, kleur en maatvoering, zodat de dakpannen op het pannendak weer goed op elkaar aansluiten. Dankzij het strenge sorteringsproces kunnen we de kwaliteit garanderen die je van ons gewend bent, inclusief garantie! Bovendien zijn onze Circulair Renoveren Certificaten, waaronder ook ons garantiecertificaat op gebruikte dakpannen, door KIWA gecontroleerd en goedgekeurd. 

Wij zijn klaar voor een duurzame toekomst in nieuwbouw! 

PROJECTEN WAAR WE TROTS OP ZIJN

Benieuwd naar de projecten waar wij onze partners al bij hebben geholpen? Neem een kijkje bij onderstaande projecten of klik door om alle projecten te bekijken.

Bekijk alle projecten
Nieuwbouw-10-woningen-Helvoirt-3.JPG
Volledig circular project
Circulair

VAN DER HEIJDEN BOUW

NIEUWBOUW 17 WONINGEN - HELVOIRT

In opdracht van Van der Heijden hebben wij een bijdrage mogen leveren aan het mooie initiatief van 17 nieuwbouwwoningen die volledig circulair gebouwd worden. Op dit project zijn circa 18.000 stuks gebruikte en kwalitatief gekeurde OVH blauw gesmoorde dakpannen verwerkt.

Bekijk project

Duurzame nieuwbouwwoningen voor deze nieuwe wijk

Renovatie-66-woningen-Numansdorp-2.jpg

RIEN WEIJERS DAKWERKEN

RENOVATIE 66 WONINGEN - NUMANSDORP

In opdracht van Rien Weijers Dakwerken hebben wij voor 66 woningen in Numansdorp nieuwe dakpannen geleverd. Er is gekozen voor een keramische dakpan, namelijk de Modula natuurrood+ van Wienerberger. De keuze voor dit model heeft ervoor gezorgd dat de daken weer een mooie, tijdloze uitstraling hebben gekregen mét 30 jaar garantie van de fabrikant. Naast het leveren van de nieuwe dakpannen zijn er ook dakpannen ingeruild waar mogelijk.

Bekijk project

Renoveren met een circulair tintje

Renovatie-36-woningen-Haps-3_low.jpg
Volledig circular project
Circulair

HEZEMANS DAKWERKEN

RENOVATIE 36 WONINGEN - HAPS

In opdracht van Hezemans Dakwerken hebben wij een bijdrage mogen leveren aan het circulair renoveren van 36 woningen in Haps. Ruim 15.000 OVH dakpannen zijn door ons uitgesorteerd op basis van diverse kwaliteitsnormen. De goedgekeurde bestaande dakpannen zijn teruggeleverd en daarnaast zijn er ruim 9.000 identieke gebruikte OVH dakpannen aangevuld voor de vervanging van de daken met betonnen dakpannen. Ook zijn er voor alle woningen duurzame isolatieplaten geleverd van fabrikant Isovlas. Zo is er niet alleen circulair gedacht bij enkel de dakpannen.

Bekijk project

Een volledig duurzame renovatie van deze woningen

Renovatie-139-woningen-Leiden-1.jpg
Volledig circular project
Circulair

HILLEN & ROOSEN

RENOVATIE 139 WONINGEN - LEIDEN

In opdracht van Hillen & Roosen dragen wij bij aan een schitterend renovatieproject in Leiden. Daarvoor zijn wij verantwoordelijk voor het uitsorteren van ruim 85.000 bestaande Tuile du Nord dakpannen, de opslag hiervan en het aanvullen van ruim 134.000 identieke Tuile du Nord dakpannen die ter vervanging van oude betondakpannen zullen fungeren.

Bekijk project

Hoe de Centrale Blokken in Leiden hun originele dakpannen behielden

HET LUIJTGAARDEN CIRCULAIR RENOVEREN CERTIFICAAT

Wanneer het restaureren van een pannendak op duurzame wijze wordt gedaan, komt het betreffende project in aanmerking voor certificering. Dit certificaat is binnen het project door iedere ketenpartner aan te vragen en dient als bewijsstuk voor het circulair renoveren van een pannendak. Er zijn verschillende certificaten voor de verschillende manieren van werken met een significante besparing van milieukosten en een reductie van CO2 als belangrijkste vereisten. Afhankelijk van de werkwijze, kunnen wij voor projecten verschillende duurzaamheidscertificaten uitgeven.

Nieuwbouw-10-woningen-Helvoirt-3.JPG

Dit nieuwbouwproject wordt circulair gebouwd!

Nieuwbouwproject in Helvoirt

Van der Heijden Bouw

Nieuwbouw-10-woningen-Helvoirt-5.JPG

Ongeveer 18.000 stuks gebruikte OVH dakpannen geleverd

Gebruikte dakpannen op een nieuwbouwproject

Van der Heijden Bouw

Vraag de folder aan

Benieuwd naar de mogelijkheden omtrent het circulair aanleggen van een dak? Vraag dan onze folder aan. Daarin lees je alles over onze circulaire visie en hoe we volgens de laatste circulaire maatstaven werken. Vul je gegevens in en ontvang de folder direct in je mail.

*
*
*
*
*

We helpen je graag verder

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Klaar om aan de slag te gaan met jouw project? Of kan je nog wel wat advies gebruiken? Onze medewerkers staan voor je klaar en helpen je graag. Zo adviseren we over gebruikte dakpannen of nieuwe dakpannen, bieden we projectondersteuning en denken we met je mee omtrent nieuwe innovaties en het herbestemmen van materialen. Neem eenvoudig contact met ons op en wie weet drinken we binnenkort samen een kop koffie op onze locatie in de gemeente Moerdijk. 

NEEM CONTACT OP
DJI_0141.jpg