fbpx
Daktoebehoren2019-12-20T10:42:32+00:00

DAKTOEBEHOREN

Enkel dakpannen is nog niet voldoende. Wij leveren tevens alle soorten daktoebehoren voor het hellende dak zoals dakisolatiemateriaal, ondervorsten, panlatten etc. Daarbij houden we rekening met o.a. de draagconstructie en bijv. de aansluiting met de buren.

ONDERVORST

De ondervorst is de afdekking van de nok, onder de vorstpannen. Om dieren, bladeren, regen en sneeuw tegen te houden is een buigzame, brede strook nodig. Voor ventilatie moet deze strook, de ondervorst, voorzien zijn van perforaties.

Luijtgaarden - Flexirol Ondervorst / Nokvorst - Koramic

PANHAAK

Dakpannen moeten volgens de huidige regelgeving verankerd worden met panhaken. Voor de juiste verankering is het extra belangrijk om de juiste panhaak te kiezen. Hiervoor kunt u uiteraard vertrouwen op de vakkennis van onze medewerkers.

VORSTBEUGEL

Met een vorstbeugel verankert u eenvoudig uw vorsten, met een vorstbeugel bent u zeker dat de vorsten niet verschuiven.

FOLIE

Waterkerende, dampopen membramen voor toepassing op hellende daken en aan gevels met dakpannen. De folie breng je direct aan op het dakbeschot of op de tengels.

Luijtgaarden - Dakfolie Classic - Koramic

RUITENDRAGER

Met de ruiterdrager wordt de ruiter aan de onderliggende dakconstructie bevestigd.

HOEKKEPERKLEM

Voor het vastzetten van kleine stukjes dakpan die ontstaan bij het slijpen van de hoekkeper.

KIL GOOT (ROOD & ZWART)

De kilgoot of kielgoot is de goot die ter plaatse van de kilkeper wordt aangebracht. Deze goten lopen meestal schuin af en bevinden zich in de overgangtussen twee naar binnen gerichte dakvlakken (de kil).

COMBI DAKVOET PROFIEL (ZWART & ROOD)

Een goede dakvoetconstructie is essentieel voor een goede ventilatie van de dakspouw. Dakvoetprofielen zorgen voor een mooie afwerking en bescherming tegen regen, wind en stuifsneeuw. Vogels, ratten en muizen worden geweerd met het Koramic combidakvoetprofiel, de vogelschroot of de vogel/muisschroot.

VOGELSCHROOT (ZWART & ROOD)

De toepassing van een vogelschroot zorgt ervoor dat vogels, muizen en ratten geen kans krijgen om zich tussen het dakbeschot en het pannendak te nestelen.

KIT (ZWART & ROOD)

Een veelzijdige lijm-, hoogwaardige MS-Polymeer lijm- en constructiekit die gebruikt wordt voor het wind-en regendicht verlijmen van dakfolies en bouwkundige aansluitingen.

RVS SCHROEF

Met verzinkte en rvs dakschroeven bent u verzekerd van een stevige verankering van uw dak. Zo moteert u bijvoorbeeld dakpanplaten met dakpanplaatschroeven. Deze zelfborende dakschroeven zijn waterdicht dankzij de dichtingsring.

UNIVERSELE LOODPAN + VENTUB (PIJP)

© Luijtgaarden

STANDDAARBUITEN

Luijtgaarden Handelsonderneming B.V.
Kreekdijk 9
4758 TL Standdaarbuiten
Tel.: + 31 (0)165 – 312489
info@luijtgaarden.nl

OPENINGSTIJDEN
© Luijtgaarden

Luijtgaarden Handelsonderneming B.V.
Kreekdijk 9
4758 TL Standdaarbuiten
Tel.: + 31 (0)165 – 312489
Fax.: + 31 (0)165 – 318136
info@luijtgaarden.nl