Restauratie_1kerk_Hoogmade_1.jpg

RESTAURATIE KERK - HOOGMADE

Partner: DEN HOED AANNEMERS
Locatie: HOOGMADE

Deze kerk in het dorp Hoogmade wordt gerestaureerd na een grote brand waarbij het dak en de torenspits veel schade opliepen. In samenwerking met Den Hoed Aannemers zijn hier Groot Romaanse dakpannen verzorgd in verschillende kleuren om de oorspronkelijke stijl van het dak te behouden.

Restauratie_1kerk_Hoogmade_5.jpg

DE TERUGKEER VAN EEN HERKENNINGSPUNT

 

De, in 1932 gebouwde, Onze Lieve Vrouw Geboortekerk in Hoogmade wordt volledig gerestaureerd na een grote brand in november 2019. Er is gekozen om het dak zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat terug te bouwen. Daarom zijn er Groot Romaanse dakpannen op het dak gegaan in verschillende kleuren en afwerkingen. Deze dakpannen geven een gemêleerd effect zoals te zien op de afbeelding hiernaast. Om op een duurzame wijze te restaureren zijn er voor dit project gebruikte dakpannen uit onze voorraad geleverd. Deze Groot Romaanse dakpannen zijn uitgesorteerd op maatvoering en kunnen dus met verschillende kleuren en afwerkingen gelegd worden. De restauratie van de kerk zorgt voor een terugkeer van het herkenningspunt van het dorp en is een baken voor de wijde omgeving.

 

Dit project in cijfers

Restauratie_1kerk_Hoogmade_3.jpg

Er zijn in totaal 14.600 dakpannen naar dit restauratiewerk gegaan. Het dak is afwisselend met verschillende kleuren gedekt, waardoor het een gemêleerd effect krijgt. De kleuren en afwerkingen van de Groot Romaanse pan die gebruikt zijn op dit dak zijn:

  • Donkerbruin glanzend verglaasd
  • Bronsgroen glanzend verglaasd
  • Zwart satinet
  • Zwart mat verglaasd
  • Bruin mat verglaasd
  • Lichtbruin glanzend verglaasd
  • Zwart glanzend verglaasd

7

kleuren en afwerkingen

14.600

dakpannen geleverd

1932

bouwjaar van de kerk

HET LUIJTGAARDEN CIRCULAIR RENOVEREN CERTIFICAAT

Wanneer het renoveren van een pannendak op duurzame wijze wordt gedaan, komt het betreffende project in aanmerking voor certificering. Dit certificaat is binnen het project door iedere ketenpartner aan te vragen en dient als bewijsstuk voor het circulair renoveren van een pannendak. Er zijn verschillende certificaten voor de verschillende manieren van werken met een significante besparing van milieukosten en een reductie van CO2 als belangrijkste vereisten. Afhankelijk van de werkwijze, kunnen wij voor projecten verschillende duurzaamheidscertificaten uitgeven.

Vraag de folder aan

Benieuwd naar de mogelijkheden omtrent het restaureren van een monumentaal dak? Vraag dan onze folder aan. Daarin lees je alles over onze circulaire visie en hoe we volgens de laatste circulaire maatstaven werken aan exclusieve daken. Vul je gegevens in en ontvang de folder direct in je mail.

*
*
*
*
*
*

We helpen je graag verder

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Klaar om aan de slag te gaan met jouw project? Of kan je nog wel wat advies gebruiken? Onze medewerkers staan voor je klaar en helpen je graag. Zo adviseren we over gebruikte dakpannen of nieuwe dakpannen, bieden we projectondersteuning en denken we met je mee omtrent nieuwe innovaties en het herbestemmen van materialen. Neem eenvoudig contact met ons op en wie weet drinken we binnenkort samen een kop koffie op onze locatie in de gemeente Moerdijk.

Neem contact op
DJI_0141.jpg