fbpx

Stagiair Bas doet zijn verhaal over de stageperiode

Bas Nieuwkoop, student Commerciele Economie aan de Avans Hogeschool in Breda heeft het afgelopen halfjaar stage gelopen bij Luijtgaarden op de Marketingafdeling. We hebben Bas in zijn laatste week gevraagd hoe hij zijn stageperiode heeft ervaren en hoe het vervolg eruit komt te zien. Je leest het hieronder!

 1. Hoe ben je eigenlijk bij Luijtgaarden terecht gekomen?
  Gedurende mijn zoektocht naar een stagebedrijf ben ik via het careerevent van Avans Hogeschool bij Luijtgaarden terecht gekomen. Luijtgaarden werd beschreven als een handelsonderneming in dakpannen. In eerste instantie dacht ik “Een dakpannen handelaar? Dat kan nooit bijzonder zijn… Maar ach ik kan altijd een kijkje nemen!”.
 1. Wat was je eerste indruk van het bedrijf?
  Mijn eerste indruk? Luijtgaarden is een bedrijf dat in de bouwsector opereert. Het zal waarschijnlijk geen ‘sexy’ bedrijf zijn. Tijdens mijn voorbereiding op het eerste gesprek kreeg ik bij het zien van de website echter een ander beeld. Alles behalve een saai en boerenbouwbedrijf zoals ik in gedachte had. Na mijn eerste gesprek was ik dan ook vol verbazing. Eenmaal binnen in het pand op de hoofdvestiging in Standdaarbuiten bleek Luijtgaarden een snelgroeiende organisatie te zijn met een zeer jong team en een informele werksfeer. Tijdens het gesprek werd dit gevoel bevestigd. Luijtgaarnde, een jonge onderneming dat weliswaar 105 jaar bestaat, maar een uniek concept in handen heeft. Al snel bleken er genoeg mogelijkheden te liggen om mijzelf uit te dagen en te ontwikkelen.
 1. Waar heb je je gedurende de stage zoal mee bezig gehouden?
  Ik heb mijzelf op marketinggebied met allerlei werkzaamheden beziggehouden. Van het maken van flyers en folders tot het beheren van alle Social Media kanalen, één van mijn vaste verantwoordelijkheden. Naast het beheren van deze kanalen heb ik ook de Pinterest Pagina opgezet, heb ik de zakelijke Marktplaats advertenties geoptimaliseerd en maak ik wekelijks analyses hierover. Naast online ben ik ook bezig geweest met offline uitingen. Zo heb ik onderzoek gedaan naar de beste relatiegeschenken. Bovenop dit alles werd ik in alle marketing vraagstukken betrokken en mocht ik meedenken aan oplossing. Op deze manier heb ik de verantwoordelijkheid gekregen om alle werkprocessen in kaart te brengen voor Luijtgaarden, een project waar ik momenteel nog steeds mee bezig ben.
 1. Welke drie dingen zijn je het meest bijgebleven gedurende je stage?
  Allereerst de gezellige en jonge informele sfeer. Ten tweede de betrokkenheid in alle zaken die spelen in de onderneming, niks is geheim en je mag overal over meedenken. Dit heeft mij het gevoel gegeven écht onderdeel van Luijtgaarden te zijn. Zo kreeg ik ook de bijnaam stagebas, maar toch voelde ik mijzelf alles behalve een stagiair. Tot slot de ontwikkelmogelijkheden. Voorafgaand aan mijn stage waren er namelijk bepaalde zaken waarin ik mijzelf wilde ontwikkelen. Hier kreeg ik alle ruimte en mogelijkheden voor bij Luijtgaarden.
 1. Je hebt een bijbaan afgedwongen tijdens je stage. Wat is de voornaamste reden dat je voor Luijtgaarden wilde blijven werken?
  Een van de voornaamste redenen is de gezellige sfeer. Ik heb het enorm naar mijn zin en zou het heel jammer vinden om stoppen. Bovendien liggen er nog tal van ontwikkelmogelijkheden. Momenteel studeer ik nog en de werkzaamheden sluiten perfect aan op mijn studie. Bovendien kijk ik ook naar de toekomst, omdat ik mijzelf na mijn studie wel zie werken bij Luijtgaarden.
 1. Hoe ga je je bijbaan bij ons combineren met je studie?
  Het komende half jaar zal ik de minor international sales en accountmanagement gaan volgen. Tijdens mijn Minor heb ik één lesvrije dag. Hierdoor kan ik één volledige dag werken op kantoor bij Luijtgaarden. In mijn overige tijd zal ik een aantal van mijn vaste werkzaamheden thuis uitvoeren. Mocht ik een extra lesvrije dag hebben dan ga ik deze zeker doorbrengen bij  op het kantoor. Hoe ik dit met mijn tentamens doe? Momenteel heb ik een 0 urencontract en ben ik flexibel in mijn werkzaamheden. Zo kan ik dus in drukke periodes mijn werkzaamheden afstemmen met Tom (Marketing Manager), zodat deze mijn school niet in de weg zitten.
 1. Tot slot. Wat is de reden voor andere studenten om bij Luijtgaarden stage te komen lopen?
  Ik kan het iedereen aanraden om stage te lopen bij Luijtgaarden. De informele sfeer en jonge team doen je echt thuis voelen. Er zijn voldoende werkzaamheden en op allerlei vlakken. Door jezelf proactief op te stellen kun je alles doen en leren wat je graag zou willen. Initiatief wordt dan ook zeer gewaardeerd! Dus voor echte aanpakkers en doeners is dit de perfecte stage. Maar pas op dat je het dakpannenvirus niet te pakken krijgt! Ik ben er helaas al mee besmet en voor je het weet kan je niet meer normaal naar een dak kijken.

 

2020-01-31T15:53:30+00:00