Koramic

VHV Vario

Specificaties

Merk

Koramic

Model

VHV Vario

Materiaal

Keramisch

Gewicht

2,70 kg

Latafstand

288 - 308 mm

Dekkende breedte

216 - 222 mm

Afmeting (bxl)

269 x 379 mm

Aantal m2

14,6 - 16,1 stuks

Minimale dakhelling

25 °

De meest variabele dakpan

De VHV Vario dakpan is een typisch Hollandse dakpan met een wel die vuilopeenhoping in de zijsluiting helpt te voorkomen. De dakpan is variabel in verwerking, zowel in de lengte als de breedte, waardoor de dakpan bij uitstek geschikt is voor nieuwbouw én renovatie. De pan is namelijk op iedere stramienmaat met hele dakpannen in te dekken.

De VHV Vario, ook wel Verbeterde Holle Variabel - Vario,  is een typisch Hollandse dakpan. Hij is te herkennen aan zijn v-vormige wenkbrauwen aan de voorzijde van de dakpan, die zorgen voor extra watergeleiding. De licht golvende vorm van de dakpan zorgt bovendien voor een typisch Nederlands dakvlak. De VHV Vario is variabel in zowel de lengte als de breedte. In de lengte is de VHV Vario 20 millimeter verstelbaar en in de breedte 6 millimeter. Hierdoor zijn de dakpannen eenvoudiger te verwerken tegen dakdoorbrekingen. De VHV Vario is op iedere stramienmaat met hele pannen te dekken, waardoor slijp- en zaagwerk wordt geminimaliseerd.

andere dakpannen

TDN44 natuurrood.jpg
Ook als gebruikte dakpan

KORAMIC

Tuile du Nord 44

  • Klein | Tijdloos | Nostalgisch
Postel Orage natuurrood naturel.jpg

MONIER

Postel Orage

  • Meerdere kleuren beschikbaar
Dubbele Stormpan SP-10 natuurrood.jpg

NELSKAMP

Dubbele stormpan

  • Meerdere kleuren beschikbaar
OH451 natuurrood.jpg
Ook als gebruikte dakpan

KORAMIC

Oude Holle 451

  • Meerdere kleuren beschikbaar
Breakpoint

Daktoebehoren

NL_MKT_PHO_PSH_6000245_Grafirol-rood.jpg
Nu beschikbaar

Ondervorst

De ondervorst is de afdekking van de nok, onder de vorstpannen. Ondervorst wordt ook wel ruiterrol of hoekkeperband genoemd. Om dieren, bladeren, regen en sneeuw te weren, is een buigzame, brede…

Verankering-Panhaak-VHvariabel.png
Nu beschikbaar

Verankering

Onder verankering verstaan we alle producten die worden gebruikt om dakpannen veilig en betrouwbaar aan het dak vast te maken. Er is een verscheidenheid aan producten die verschillen in toepassing of…

Nok-Hoekkeper-Euro-vorsthaak-halfronde-vorst-rood.png
Nu beschikbaar

Vorstbeugel

Met een vorstbeugel veranker je eenvoudig je vorsten. Met een vorstbeugel ben je zeker dat de vorsten niet verschuiven.

Onderdakfolies_Classic_Super_2S.jpg
Nu beschikbaar

Onderdakfolies

Onderdakfolies zijn waterkerende, dampopen membranen die toegepast worden op hellende daken en aan gevels met dakpannen. De onderdakfolie breng je direct aan op het dakbeschot of op de tengels.

Breakpoint

Gebruikte dakpannen

GA VOOR DE DUURZAME OPLOSSING

Op ons terrein liggen pakweg twee miljoen gebruikte dakpannen. Gesorteerd op merk, kleur, maat en natuurlijk schadevrij verpakt op pallets. Zo hebben wij bijna altijd de juiste gebruikte dakpannen op voorraad liggen. Deze dakpannen kunnen nog gewoon het dak op en gaan nog lang mee. Zo werken wij aan een wereld zonder afval.

BEKIJK GEBRUIKTE DAKPANNEN
Rectangle 22.png

VHV DAKPANNEN VOOR STIJLVOLLE DAKBEDEKKING

 

Met VHV dakpannen ga je voor uitzonderlijke kwaliteit dakpannen. Deze dakpannen combineren innovatieve technologie met traditioneel vakmanschap. De VHV dakpannen hebben een tijdloze uitstraling die met oog voor design vervaardigd zijn. Daarnaast zijn de keramische VHV dakpannen een duurzame dakbedekking, omdat deze zeer lang meegaan op het dak. Keramiek is, in tegenstelling tot beton, een materiaal dat niet poreus wordt. VHV dakpannen hebben een bijzonder design met ‘wenkbrauwen’, waarmee extra watergeleiding wordt verzorgd. De licht gebogen goot gaat vloeiend over in de golvende wel die aan de voorzijde is afgerond. Aan de achterkant hebben de VHV dakpannen dubbele ophangnokken waardoor ze stabiel op het dak liggen.   

 

VHV OF VERBETERDE HOLLE DAKPAN

De VHV dakpan wordt ook wel de Verbeterde Holle genoemd. De dakpan wordt nog gemaakt in verschillende fabrieken en heeft ook verschillende modellen. Wienerberger produceert de VHV Klassiek dakpan en de VHV Vario dakpan. Met als belangrijkste verschil de mogelijkheid tot variabele verwerking in de lengte en breedte. Ook de fabrikant Monier produceert een variant van de Verbeterde Holle, genaamd VH-Variabel. Deze heeft, net zoals de VHV Vario van Wienerberger, een variabele latafstand waardoor de maatvoering flexibeler is. De VH-Variabel heeft een rustige harmonische uitstraling en is daardoor een populaire VHV dakpan die veel toegepast wordt op verschillende daken.

Direct in je mailbox

Vraag het pannenboek aan


Ons pannenboek is een overzicht van de meest voorkomende dakpanmodellen. Hierin beschrijven we de dakpan, geven we de specificaties op, benoemen we de mogelijke (oude) fabrikanten en geven we de algemene voorraadinformatie aan. Vul je gegevens in en ontvang het pannenboek direct in je mail.

*
*
*
*
*
*

Offerte aanvragen

 

Vul hier je gegevens en aanvraag zo compleet mogelijk in, ook als je niet zeker weet wat je nodig hebt. Wij kunnen je altijd vrijblijvend adviseren. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Let op! De velden met een * zijn verplicht.

*
*
*
Sleep je bestanden hier

WIJ HELPEN JE GRAAG VERDER

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Klaar om aan de slag te gaan met jouw project? Of kan je nog wel wat advies gebruiken? Onze medewerkers staan voor je klaar en helpen je graag. Zo adviseren we over gebruikte dakpannen of nieuwe dakpannen, bieden we projectondersteuning en denken we met je mee omtrent nieuwe innovaties en het herbestemmen van materialen. Neem eenvoudig contact met ons op en wie weet drinken we binnenkort samen een kop koffie op onze locatie in de gemeente Moerdijk. 

Neem contact op
Rectangle 22.png