Nieuwbouw-10-woningen-Helvoirt-7.jpg

NIEUWBOUW 17 WONINGEN - HELVOIRT

Partner: VAN DER HEIJDEN BOUW EN ONTWIKKELING
Locatie: HELVOIRT

In opdracht van Van der Heijden bouw en ontwikkeling hebben wij een bijdrage mogen leveren aan het mooie initiatief van 17 circulaire nieuwbouwwoningen. Op dit project zijn circa 18.000 stuks gebruikte en kwalitatief gekeurde OVH blauw gesmoorde dakpannen verwerkt.

project-interior-placeholder.webp

CIRCULAIR NIEUWBOUWPROJECT MET GEBRUIKTE DAKPANNEN

 

De 17 circulaire woningen zijn de bekroning van uitbreidingswijk Den Hoek in Helvoirt. Den Hoek is een complete wijk met volop ruimte voor natuur en aandacht voor duurzaamheid. In de samenwerking met Van der Heijden bouw en ontwikkeling is er gekozen voor het verwerken van gebruikte/circulaire dakpannen die voldoen aan alle nieuwbouweisen. De geleverde dakpannen krijgen dankzij onze strenge uitsorteercriteria een garantie van 10 jaar. Daarnaast hebben de dakpannen op dit project een 100% terugnamegarantie door Luijtgaarden. Dit zorgt ervoor dat de dakpannen later weer volledig circulair verwerkt kunnen worden.

 

Dit project in cijfers

Dakpan-zwart.png

Het project heeft 4 blokken rijwoningen die samen van circa 18.000 dakpannen zijn voorzien. Door middel van ons dakenplan zijn alle latafstanden en aansluitingen nauwkeurig bepaald. Hierdoor is het mogelijk te werken met een prefab dakconstructie.

18.000

dakpannen geleverd

CO2-reductie

aantoonbaar

Certificaten

die voldoen aan nieuwbouweisen

AANTOONBARE CO2-REDUCTIE DOOR VERWERKING GEBRUIKTE DAKPANNEN

Doordat er voor dit project gebruik is gemaakt van circulaire dakpannen is er een significante reductie in CO2 behaald. Dankzij de circulaire aanpak is er gezorgd voor een CO2-reductie van circa 22.000 kg.

HET LUIJTGAARDEN CIRCULAIR RENOVEREN CERTIFICAAT

Wanneer het renoveren van een pannendak op duurzame wijze wordt gedaan, komt het betreffende project in aanmerking voor certificering. Dit certificaat is binnen het project door iedere ketenpartner aan te vragen en dient als bewijsstuk voor het circulair renoveren van een pannendak. Er zijn verschillende certificaten voor de verschillende manieren van werken met een significante besparing van milieukosten en een reductie van CO2 als belangrijkste vereisten. Afhankelijk van de werkwijze, kunnen wij voor projecten verschillende duurzaamheidscertificaten uitgeven.

Vraag de folder aan

Benieuwd naar de mogelijkheden omtrent het circulair aanleggen of renoveren van een dak? Vraag dan onze folder aan. Daarin lees je alles over onze circulaire visie en hoe we volgens de laatste circulaire maatstaven werken. Vul je gegevens in en ontvang de folder direct in je mail.

*
*
*
*
*
*

We helpen je graag verder

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Klaar om aan de slag te gaan met jouw project? Of kan je nog wel wat advies gebruiken? Onze medewerkers staan voor je klaar en helpen je graag. Zo adviseren we over gebruikte dakpannen of nieuwe dakpannen, bieden we projectondersteuning en denken we met je mee omtrent nieuwe innovaties en het herbestemmen van materialen. Neem eenvoudig contact met ons op en wie weet drinken we binnenkort samen een kop koffie op onze locatie in de gemeente Moerdijk.

Neem contact op
DJI_0141.jpg