fbpx
Restauratie2021-06-08T07:24:21+00:00

RESTAURATIE

HEDENDAAGS SPECIALISME IN HISTORISCHE DAKMATERIALEN

ONS SPECIALISME: RESTAURATIE

Het restaureren, herbestemmen en onderhouden van monumentale panden vraagt naast vakmanschap, om kennis van de materialen waarmee gewerkt wordt. Het is een tijdrovend proces om de originele dakpan in het gewenste model en juiste maat te vinden. Luijtgaarden heeft voor u een aantal concepten beschikbaar, die per project naar uw wensen worden uitgewerkt.

Gemeenten, particulieren, architecten, adviesbureaus, welstandscommissies, monumentenwachten of andere bemiddelende partijen hebben ter voorbereiding van de werkzaamheden, veel informatie in te winnen. De gewenste technische en praktische informatie is bij Luijtgaarden beschikbaar. Door onze jarenlange expertise, markt- en productkennis kunnen wij u correct informeren over de beschikbaarheid van het originele dakpanmodel, eventueel toepasbare alternatieven, technische gegevens, geschikte toebehoren, enzovoorts. Dit alles vormt een solide basis om een project aan te vangen waarbij de meeste vragen van uitvoerende partijen vooraf beantwoord zijn.

PROJECTONDERSTEUNING & TECHNISCH ADVIES

Het managen van een restauratieproject is een uitdagende opdracht. Expertise is hierbij onontbeerlijk. Het vaststellen van de beschikbaarheid van het type dakpan dat verwerkt moet worden en de coördinatie van de werkzaamheden aan het dak zijn slechts twee onderdelen van dit proces. Onze restauratieadviseurs kunnen u bij dit proces begeleiden.

Bijvoorbeeld bij de inspectie ter plaatse, het maken van een dakplan voor het project, het adviseren over de toe te passen materialen en verwerkingsmethoden, het leveren van de benodigde materialen, het maken van de logistieke planning voor het project, de begeleiding van en het overleg met de uitvoerende aannemer of dakdekker, de eindcontrole voor oplevering, enzovoorts. Per project wordt gekeken welke ondersteuning nodig is met als doel om samen het gewenste eindresultaat te realiseren.

ONDERHOUD

Niet alleen bij (middel)grote projecten is er behoefte aan ondersteuning en advies. Ook bij het plegen van onderhoud is het belangrijk om de historische waarde in ogenschouw te houden en de originele staat van het monumentale dak te respecteren. Kleinschalige aanpassingen, uitgevoerd met het juiste materiaal, zorgen voor het optimale resultaat aan het pand.

Door een goede logistieke planning en een snelle communicatie kunnen ook kleinere projecten perfect ondersteund worden. Met ons Pannenboekje kunt u snel het gewenste type dakpan bepalen. Omdat wij over een grote voorraad beschikken kunnen wij binnen zeer korte tijd leveren.

MEER INFORMATIE? BEL + 31 (0)165 – 312489

ASSORTIMENT GEBRUIKT

DOWNLOAD ONZE RESTAURATIEFOLDER

  JA, ik geef toestemming om mijn gegevens te verzamelen.

  Dit formulier vraagt u om uw naam, email adres & telefoonnummer zodat wij contact met u op kunnen nemen. Uw gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.

  © Luijtgaarden

  STANDDAARBUITEN

  Luijtgaarden Handelsonderneming B.V.
  Kreekdijk 9
  4758 TL Standdaarbuiten
  Tel.: + 31 (0)165 – 312489
  info@luijtgaarden.nl

  OPENINGSTIJDEN
  © Luijtgaarden

  Luijtgaarden Handelsonderneming B.V.
  Kreekdijk 9
  4758 TL Standdaarbuiten
  Tel.: + 31 (0)165 – 312489
  Fax.: + 31 (0)165 – 318136
  info@luijtgaarden.nl