fbpx
Projecten | 139 Woningen Leiden – Hillen & Roosen2021-02-04T11:18:43+00:00

 

PROJECTEN | RENOVATIE | HERLEGGEN VAN DAKPANNEN

RENOVATIE 139 WONINGEN LEIDEN – HILLEN & ROOSEN/HEMUBO

In opdracht van Hillen – Roosen dragen wij momenteel bij aan een schitterend renovatieproject in Leiden. Daarvoor zijn wij verantwoordelijk voor het uitsorteren van ruim 85.000 bestaande Tuile du Nord dakpannen, de opslag hiervan en het aanvullen van ruim 134.000 identieke Tuile du Nord dakpannen die ter vervanging van oude betondakpannen zullen fungeren. 

CIRCULAIRE DAKRENOVATIE DOOR BESTAANDE DAKPANNEN TE HERLEGGEN

Voor het renovatieproject ‘Centrale Blokken’ in Leiden voor opdrachtgever de Sleutels en in samenwerking met Hillen – Roosen dragen wij momenteel zorg voor de circulaire verwerking van de dakpannen. Na een uitgebreid voortraject zijn we begin 2020 van start gegaan met het inzamelen van dakpannen in onze inruilrekken. Op dit moment hebben we 56.562 dakpannen uitgesorteerd en hebben we er nog 29.219 te gaan. We lopen goed op koers wat betreft het verwachte percentage ‘re-use’, namelijk 78,3%. Oftewel, er zijn ruim 40.000 dakpannen teruggekeerd in Leiden die opnieuw als dakpan zullen fungeren. De dakpannen die niet voldeden aan onze uitsorteercriteria krijgen een andere hoogwaardige bestemming.

BETONDAKEN VERVANGEN VOOR GEBRUIKTE KERAMISCHE DAKPANNEN

Naast het uitsorteren, opslaan, aanvullen en uitleveren van de bestaande Tuile du Nord dakpannen, zijn we tevens verantwoordelijk voor het leveren van ruim 134.000 Tuile du Nord dakpannen die ter vervanging van de bestaande betondakpannen zullen fungeren. Zo creëert de opdrachtgever  niet alleen een identieke uitstraling van alle woningen die momenteel gerenoveerd worden, maar wordt tevens significant bijgedragen aan vermindering van de milieukosten en CO2 uitstoot.

DAKENPLAN ALS UITGANGSBASIS VOOR DE TE LEVEREN DAKPANNEN

Eén van de grootste uitdagingen op dergelijke projecten is de hoeveelheid verschillende fabrikanten die je tegenkomt tijdens het uitsorteren van de dakpannen. Zo hebben we bij dit project tot nu toe te maken met dakpannen van wel 12 verschillende fabrikanten uit het verleden. Stormschade en oorlog zijn hier mogelijke oorzaken van. Gelukkig beschikken we over de nodige kennis en ervaring om te bepalen welke fabrikanten op elkaar aansluiten om zo tot een geschikte partij te komen waar de dakdekker zonder moeite mee aan de slag kan!

Wil je meer te weten komen over dit project? Laat het ons weten!

PARTNER:

SOORT:

Renovatieproject – Herleggen van dakpannen

HER TE LEGGEN DAKPANNEN

Tuile du Nord natuurrood

UITSORTEERRAPPORT

Project is nog in ontwikkeling. Uitsorteerrapport volgt na afronding project

LEES MEER OVER ONS
CIRCULAIR DAKCONCEPTJA, ik geef toestemming om mijn gegevens te verzamelen.Dit formulier vraagt u om uw naam, email adres & telefoonnummer zodat wij contact met u op kunnen nemen. Uw gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.

© Luijtgaarden

STANDDAARBUITEN

Luijtgaarden Handelsonderneming B.V.
Kreekdijk 9
4758 TL Standdaarbuiten
Tel.: + 31 (0)165 – 312489
info@luijtgaarden.nl

OPENINGSTIJDEN
© Luijtgaarden

Luijtgaarden Handelsonderneming B.V.
Kreekdijk 9
4758 TL Standdaarbuiten
Tel.: + 31 (0)165 – 312489
Fax.: + 31 (0)165 – 318136
info@luijtgaarden.nl