Projecten 2021-06-08T07:03:52+00:00

Vrouwen die betalen om te neuken

Een teken van gelijkheid tussen mannen en vrouwen? Vrouwen durven prostituees te benaderen om hun seksuele verlangen te bevredigen. Een blik op het fenomeen.

Advertenties "Vrouw zoekt man voor geld" floreren op het internet, neuken op je eerste date, waaruit blijkt dat vrouwen nu geïnteresseerd zijn in betaalde seks. Maar als u in uw buurt rondkijkt, zult u snel merken dat deze praktijk bij de mensen nog lang niet is ingeburgerd en vaak op afwijzing stuit. We hebben al gekeken naar vrouwen die seks hebben zonder liefde, nu grijpen ze ook naar de portemonnee! "Geld is sinds mensenheugenis het attribuut van de mens, het bewijs van zijn macht. Door te betalen voor een seksuele dienst, neemt een vrouw die macht voor zichzelf. Wanneer zij bovendien beweert seks te hebben uit puur seksueel verlangen, zijn veel mensen geschokt," lacht Catherine Blanc, psychoanalytica en seksuoloog.

Schokkende beelden

De reden voor de verontwaardiging over deze praktijk is dat het breekt met het beeld van de passieve vrouw die ontvangt en de veroverende man die zijn zaad uitdeelt: In deze positie is zij degene die neemt, die betaalt, die weggooit na gebruik..... Blijft zij zichzelf niet een eigenaardigheid toedichten die als mannelijk wordt beschouwd, namelijk een seksuele begeerte die lijkt op een onbedwingbare behoefte, die het bestaan van de vrouwelijke prostitutie sinds mensenheugenis rechtvaardigt? "Vrouwen hebben echter net zo'n sterke seksuele drift als mannen, alleen is de uiting van hun verlangen minder zichtbaar en meer sociaal onderdrukt," corrigeert de seksuologe.

Bovendien heeft het vermogen van vrouwen tot meervoudig genot mannen altijd verontrust, en de fantasie gevoed van een vraatzuchtig en onverzadigbaar schepsel, hij wiens erectie zo broos is. Zijn wederzijds bevredigende vrouwen ontoereikend voor één man?

In tegenstelling tot een andere populaire opinie, is het niet alleen de eenzame vrouw die voor seks betaalt. Carole, 40, een getrouwde moeder van twee kinderen, aarzelt niet om zichzelf van tijd tot tijd te trakteren op een "extraatje", zoals zij het noemt. "In tegenstelling tot mij, heeft mijn man geen uitbundig libido. Natuurlijk zou hij een minnaar kunnen nemen, maar dan zou ik het gevoel hebben dat ik hem bedrieg, dus dat vind ik prima," zegt ze.

Zeer verschillende profielen

Het profiel van vrouwen in de prostitutie is echter verre van uniform. Er zijn vrouwen in leidende posities die macht en geld hebben, maar nauwelijks tijd voor liefde. Ze kopen een man, zoals een manicure of een knipbeurt, tussen afspraken door. Dit is het profiel van het personage gespeeld door Nathalie Baye in Client (1).

Aan de andere kant zijn er vrouwen die helemaal geen zelfvertrouwen hebben. "Ze denken dat ze het niet verdienen om iemand te ontmoeten, dat geen enkele man in hen geïnteresseerd zou zijn als ze niet betalen," legt Catherine Blanc uit.

Een niet onaanzienlijk aantal vrouwen maakt er een puur feministische eis van: mannen hebben er toch recht op, waarom zouden zij dat niet hebben? Zij genieten vooral van het feit dat zij deze macht durven te grijpen: het is niet langer "Wees mooi en zwijg", maar "Neem mij en zwijg" .... Is dit werkelijk een nieuwe situatie? "Deze praktijk heeft altijd bestaan: de vrouw slaapt met haar tuinman of met de arbeider die naar de bouwplaats komt. Ook al heeft de liefdesdaad geen exacte prijs, sommige mannen hebben er ongetwijfeld financieel misbruik van gemaakt", analyseert Catherine Blanc. En als de courtisane Ninon de Lenclos minnaars van in de 30 aan de ketting legde, ook al was ze zelf ouder dan 80, dan kunnen we er zeker van zijn dat deze geile jongemannen een financiële vergoeding of promotie in de wereld moeten hebben gekregen.

© Luijtgaarden

STANDDAARBUITEN

Luijtgaarden Handelsonderneming B.V.
Kreekdijk 9
4758 TL Standdaarbuiten
Tel.: + 31 (0)165 – 312489
info@luijtgaarden.nl

OPENINGSTIJDEN

DOORWERTH

Luijtgaarden Gelderland B.V.
Fonteinallee 22
6865 ND Doorwerth
Tel.: + 31 (0)6 82 81 48 09
info@luijtgaarden.nl

OPENINGSTIJDEN

BEST 

Luijtgaarden Best B.V.
Sint Oedenrodeseweg 5-b

5681 PH Best
Tel.: ‎+31 (0)6 82 90 78 47
info@luijtgaarden.nl

OPENINGSTIJDEN
© Luijtgaarden

Luijtgaarden Handelsonderneming B.V.
Kreekdijk 9
4758 TL Standdaarbuiten
Tel.: + 31 (0)165 – 312489
Fax.: + 31 (0)165 – 318136
info@luijtgaarden.nl

LUIJTGAARDEN STANDDAARBUITEN
LUIJTGAARDEN GELDERLAND
LUIJTGAARDEN BEST
LUIJTGAARDEN WIJCHEN
0ba673cced3fb5467d1272d48956632a